Šiose rungtynėse „Lightning“ vartų ginti sugrįžo traumų kamuojamas Benas Bishopas. Visgi, sužaidus vos kiek daugiau nei 6 min. būtent B. Bishopas nesusikalbėjo su komandos draugu Victoru Hedmanu. Jie trenkėsi vienas į kitą, o ritulys atiteko Patrickui Sharpui (6:11 min.), kuris jį ramiai nukreipė į tuščius „Lightning“ vartus.

Šeimininkai pusiausvyrą atstatė antrojo kėlinio viduryje. Jasonas Garrisonas atliko puikų perdavimą Valtteriui Filppulai (30:53), kuris iš aštraus kampo atliko tikslų smūgį. Vos prasidėjus trečiajam kėliniui Krisas Versteegas pabėgo nuo „Lightning“ gynėjų, tačiau jo smūgį atrėmė B. Bishopas. Ritulys atšoko atskubėjusiam Antoine‘ui Vermette‘ui, kuris jį nesunkiai nukreipė į vartus ir vėl išvedė „Blackhawks“ į priekį.

Nors įvarčio labiau reikėjo „Lightning“, tačiau per likusią rungtynių dalį pavojingiau atakavo svečiai, kurie po sumaišties prie Tampos komandos vartų vos nepasiuntė ritulio į varžovų vartus. „Lightning“ rungtynių pabaigoje pakeitė vartininką šeštuoju aikštės žaidėju, tačiau pasižymėti nesugebėjo, o paskutines 9 sek. dar ir žaidė mažumoje, kai pažeidė sudėties taisyklę.

Šeštosios ir, galbūt, lemiamos serijos rungtynės bus žaidžiamos birželio 15-ą dieną Čikagoje.