Nukraujavę, bet grėsmingi ir motyvuoti

Jau ryte buvo sulaukta žinių, kad į Lietuvą neatvyks Danijos rinktinės lyderis ir vienas geriausių pastarųjų metų pasaulio rankininkų Mikkelis Hansenas, kuris išvakarėse patyrė traumą ir buvo nuspręsta jį patausoti. Taip pat jau anksčiau buvo žinoma, kad rinktinei nepadės Hansas Lindbergas ir Lasse Svanas.

Svečių komandos treneris islandas Gudmunduras Gudmunssonas teigė, kad nors ir teks verstis be keleto lyderių, tačiau tikėjosi, kad į rinktinę pakviesti jauni žaidėjai kompensuos jų netektį.

„Esame užsitikrinę pirmąją vietą grupėje, tad tikimės, kad kelių pagrindinių žaidėjų netektis nepaveiks mūsų gero žaidimo. Kai kurie jauni žaidėjai jau yra žaidę rinktinėje, tad stengsis parodyti viską ką gali“ - kalbėjo G. Gudmunssonas.

Nemažai naudos iš naujų žaidėjų tikėjosi ir per pastarąsias dvejas Danijos rungtynes 12 įvarčių pelnęs Madsas Christiansenas: „Rinktinėje nemažai jaunų žaidėjų, kurie pakeitė traumuotus senbuvius. Jie yra pakankamai motyvuoti parodyti savo vertę. Kiekvienas nori parodyti save, kad užsitikrintų vietą rinktinėje.“

Ir Danijos rinktinės treneris G. Gudmunssonas ir vienas lyderių M. Christiansenas kalbėdami apie Lietuvos rinktinę teigė, kad lengvo pasivaikščiojimo nesitiki. Lietuvos ekipa jiems paliko greitos, gerai ir kietai besiginančios, greitas atakas išnaudojančios ir komandinės disciplinos besilaikančios ekipos įspūdį.

Problemų apstu ir Lietuvos rinktinėje

Lietuvos rinktinės treneris Artūras Juškėnas nesureikšmino tai, kad nebus M. Hanseno ir teigė, kad problemų gali kelti visi danai: „Vieną žaidėją visada įmanoma sustabdyti, bet jis nėra tas žaidėjas, kuriam svarbu pelnyti įvarčius. Jei mes sutelktume visą dėmesį į jį, jis atliktų puikius perdavimus komandos draugams. Problema yra ne Hansenas, problema yra visa Danijos rinktinė.“

A. Juškėnas tikisi, kad kojos nepakiš tai, kad daugelis Lietuvos klubuose žaidžiančių rankininkų sezoną yra pabaigę gerokai anksčiau, dėl to jų forma nėra ideali. „Jie pradėjo atostogauti, tad reikia laiko siekiant sugrįžti į gerą formą“ – teigė A. Juškėnas.

Lietuvos rinktinės vairininkas kaip ir dauguma rankinio ekspertų pripažįsta – į Lietuvą atvyksta aukščiausio kalibro komanda: „Tokio lygio komandos kaip Danija silpnų vietų neturi. Turi po kelis žaidėjus į kiekvieną poziciją, o už nugaros laukia pakankamai „alkanas“ jaunimas“.

Nepaisant akivaizdaus rinktinių lygių skirtumo, A. Juškėnas nenurašo Lietuvos rinktinės ir nusiteikęs kovai. Jo nuomone, lietuvių stipriosios pusės yra kovingumas, charakteris ir gynyba. Kalbėdamas apie žaidimo planą jis akcentavo, kad svarbiausia neleisti danams įsižaisti.

„Nuo pat pirmų minučių reikia neleisti jiems jaustis komfortabiliai ir susikrauti pranašumą. Uždavinys – nuo pirmos minutės kautis dėl kiekvieno įvarčio, sudaryti įtampą, kad kiekviena ataka būtų kaip lemiama“ – pabrėžė A. Juškėnas.

Lietuvos rinktinė su danais kausis be šiuo metu traumas besigydančių lyderių Augusto Strazdo, Rolando Bernatonio, Aideno Malašinsko ir Valdo Drabavičiaus. Nepaisant to, atsisveikinimo rungtynes už rinktinę žaisiantis vartininkas Arūnas Vaškevičius teigė, kad baltos vėliavos niekas nekelia ir nusiteikimas komandoje kaip visada kovinis, nepriklausomai nuo to, kas varžovas. Prieš paskutiniąsias savo rungtynes jis akcentavo, kad visada malonu grįžti į Lietuvą ir ginti savo šalies spalvas.

Situacija grupėje

Nepriklausomai nuo to, kaip pasibaigs kitos grupės rungtynės, kuriose Bosnija ir Hercegovina namuose priims Baltarusijos rinktinę, net ir pralaimėję danams lietuviai išsaugos galimybę kovoti dėl patekimo į Europos čempionatą, į kurį pateks dvi geriausios grupės komandos ir geriausia trečią vietą užėmusi ekipa iš septynių atrankos grupių.

Primename, kad pirmosiose tarpusavio rungtynėse Danijoje šeimininkai iškovojo įtikinamą pergalę ir įveikė lietuvius rezultatu 31:21. Jų gretose išsiskyrė Mikkelis Hansenas pelnęs 7 įvarčius. Lietuvių gretose rezultatyviausias buvo Valdas Drabavičius. Jo sąskaitoje 5 tikslūs metimai. Abiejų šių rankininkų aikštelėje neišvysime, tad lyderio vaidmens teks imtis kitiems žaidėjams.

Rungtynės tarp Lietuvos ir Danijos rinktinių Kauno sporto halėje prasidės trečiadienį 19 val. Tiesiogiai rungtynes transliuos TV6 kanalas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)