Šventė prasidėjo Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelyje, čia aktorė Gražina Balandytė uždegė deglą ir perdavė jį olimpiečiams, nešusiems ugnį estafetėje iki Dariaus ir Girėno paminklo. Kartu su olimpiečiais estafetėje dalyvavo ir mokiniai, jie įveikė visą 4 km distanciją. Estafetės dalyvius pasitiko nuotaikinga orkestro muzika ir olimpietė, stalo tenisininkė Rūta Paškauskienė uždegė Olimpinę ugnį.

Šventės atidaryme dalyvius sveikino LTOK prezidentė Daina Gudzinevičiūtė, Kūno kultūros ir sporto departamento direktorius Edis Urbanavičius ir Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

„Olimpinę dieną Lietuvoje švenčiame 26-ąjį kartą ir pirmą kartą – Kaune. Tegul ši olimpinė ugnis, kurią ką tik uždegėme, ilgai dega jūsų širdyse“, – į šventės atidarymą susirinkusiems dalyviams linkėjo LTOK prezidentė.

Olimpinės dienos programa prasidėjo nuotaikingu apšilimu – masiškiausia mankšta su treneriu Kęstučiu Žuku. Iš karto po mankštos prie starto rikiavosi bėgikai. Iš viso olimpinės mylios (1988 m.), 5 ir 10 km distancijas įveikė apie 1000 šventės dalyvių. Olimpinėje dienoje įspūdingą parodomąją programą pristatė Lietuvos gimnastikos federacija. Pasirodė ne tik mažieji bei jaunieji gimnastai, bet ir Joanos Bartaškienės vadovaujama gimnastikos senjorų grupė „Aukso amžius“.

Sporto entuziastai ir dar tik svarstantys, kokią sporto šaką pasirinkti, galėjo susipažinti su įvairiausiomis sporto šakomis federacijų stenduose, pabendrauti sportininkais, stebėti gatvės gimnastikos ir gatvės šokių čempionatus, dalyvauti įvairiuose turnyruose ir konkursuose. Šiemet į Olimpinę dieną susirinko daugiau nei 600 įvairių sporto federacijų atstovų.

Olimpinės dienos metu aštuoniuose Kauno sporto bazėse vyko ir Lietuvos mokyklų žaidynių finalai. Sportiškiausiems vaikams iš visos Lietuvos išdalinta net 650 apdovanojimų.

Olimpinė diena visame pasaulyje švenčiama daugiau kaip 60 metų. Šventės tikslus skleisti olimpizmo idėjas, skatinti žmones būti fiziškai aktyviais ir atrasti naujas sporto šakas atspindi šūkis „judėk, sužinok, atrask“. Pirmoji Olimpinė diena pasaulyje įvyko 1948 m. birželio 23 dieną, Lietuvoje ji pradėta švęsti 1989 m.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)