Kartu su LTOK lankėsi ir Kūno kultūros ir sporto departamento bei jo įstaigų – Lietuvos olimpinio sporto centro bei Lietuvos sporto medicinos centro – vadovai.

VULSK yra pasiruošusios teikti sveikatos priežiūros paslaugas aukšto meistriškumo sportininkams, buvusiems olimpiečiams, pasaulio ir Europos čempionams ir prizininkams. Klinikose yra moderni įranga, dirba 230 aukštos kvalifikacijos specialistų.

Tai leidžia sudaryti ir vykdyti efektyvias traumų prevencijos programas, reabilituoti sportininkus po traumų, įvertinti jų ištvermę ir testuoti raumenyną. Centre įrengta šiuolaikiška moderni salė, kurioje medikai gali tirti atletų biotechniką realioje sportinėje veikloje ir įvertinti ar sportininkas pakankamai atsigavo po traumos.

„Puiku, kad turime tokį šiuolaikišką centrą. Aukštų rezultatų siekiantys sportininkai vienoje vietoje gali skubiai gauti svarbias paslaugas. Šis centras ne tik padės atletams apsisaugoti nuo traumų ar greičiau reabilituotis, bet, kas labai svarbu, moksliškai nustatys sportininko fizines galimybes ir padės jas maksimaliai išnaudoti siekiant rezultato“, - teigė LTOK prezidentė D. Gudzinevičiūtė.

„Labai palaikome šią Santariškių klinikų iniciatyvą ir norą bendradarbiauti su sportininkus rengiančiomis organizacijomis. Aukšto meistriškumo sportininkams ypač svarbus operatyvumas diagnozuojant traumas ar negalavimus ir mokslinis požiūris į fizines galimybes. Šio centro galimybės tai padaryti yra ypač geros ir kur kas pažangesnės už mūsų sporto medicinos centrus, todėl bendradarbiavimas tarp šių įstaigų ateityje turi dar labiau stiprėti“, – sakė Kūno kultūros ir sporto departamento generalinis direktorius Edis Urbanavičius.

Susitikime sutarta artimiausiu metu parengti bendradarbiavimo sutartį tarp Santariškių klinikų centro ir Lietuvos olimpinio sporto centro, kuris atsakingas už sportininkų rengimą, numatant galimybę paskirti koordinuojančius asmenis. Taip pat bus intensyviau bendradarbiaujama su Lietuvos sporto medicinos centru.

Išklausę pristatymo, renginio dalyviai buvo pakviesti į ekskursiją, kurios metu apžiūrėjo Reabilitacijos, fizinės ir sporto medicinos centro patalpas, įrangą ir pabendravo su centro darbuotojais.

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)