Už nuopelnus Vilniaus sportui vienam žymiausių Lietuvos ir pasaulio lengvaatlečiui gražios sukakties dieną buvo įteiktas mero padėkos raštas.

Garbingas svečias šiuo metu savo sukaupta profesionalaus sportininko patirtimi dalinasi su jaunimu, augindamas pamainą nūdienos Lietuvos disko metimo profesionalų gretoms sustiprinti. Lietuvai olimpinį auksą parvežęs 1992-ų Barselonos vasaros plimpinių žaidynių laimėtojas R. Ubartas neformalioje aplinkoje su vicemeru L. Kvedaravičiumi dalinosi prisiminimais apie buvusias pergales, varžybas, jaudulį prieš išėjimą į stadioną ir džiaugsmą nugalėjus varžovus, taip pat pasakojo apie trenerio darbą, planus, lengvosios atletikos, kaip sporto šakos, ateitį Lietuvoje, diskutavo šalies sporto sistemos, sporto bazių klausimais.

Mero pavaduotojas L. Kvedaravičius sukaktuvininką pradžiugino geromis naujienomis – sporto meistrą supažindino su planuojamo statyti daugiafunkcio sporto ir sveikatingumo komplekso Šeškinės mikrorajone projektu, kuriame numatyta skirti ir nemažai sporto erdvių lengvajai atletikai.

R. Ubartas gimė 1960 metų gegužės 26 d. Mikytuose, Šilutės rajone. Lietuvos atletas, disko metikas, sporto meistras, 1986 metų Europos čempionas (Štutgartas, Vokietija, 67,07 m), 1992 metų Barselonos vasaros olimpinių žaidynių laimėtojas. Barselonoje R. Ubartas diską nusviedė 65,12 m. Jo garbei pirmą kartą olimpinių žaidynių istorijoje buvo pakelta Lietuvos trispalvė ir sugrotas Lietuvos himnas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją