Pirmo etapo septintoje grupėje Lietuvos regbininkai nepaliko vilčių varžovams iš Škotijos ir Nyderlandų. Lietuviai 34:5 nugalėjo „Project Waterboys“ (Škotija) ekipą, 37:7 - „Castricum“ (Nyderlandai) klubą ir 59:7 sutriuškino „RC Waves“ (Nyderlandai) komandą.

Dar galingesnį pasirodymą lietuviai surengė antrame etape, kuriame dėl patekimo į pusfinalį kovojo 12 stipriausių komandų. Mūsiškiai net 47:7 sutriuškino „Millfield Academy“ (Anglija) ekipą ir 35:17 įrodė pranašumą prieš „Wyvern Harlequin“ (Anglija) regbininkus.

Įspūdingas lietuvių žygis nutrūko dramatiškame turnyro pusfinalyje. Lietuvos komanda susitiko su „Free Sevens“ ekipa iš Prancūzijos. Po įnirtingos kovos pagrindinis rungtynių laikas baigėsi lygiosiomis 21:21, tačiau pratęsimo metu pergalingą žeminimą pelnė Prancūzijos regbininkas.

„Šias dvi dienas žaidėme išskirtinį regbį ir buvo liūdna, kai pralaimėjome pusfinalyje paskutinės atakos metu. Turnyre mes įveikėme keletą pajėgių užsienio komandų ir esu labai patenkintas savo žaidėjais. Lietuvos regbininkai įrodė, kad nebus pastumdėliai artėjančiame Europos „Grand Prix“ turnyre“, - po turnyro sakė vienas Lietuvos rinktinės trenerių anglas Warrenas Abrahamas.

Po turnyro Lietuvos komandai komplimentus žarstė tiek varžovai, tiek varžybas stebėję specialistai. Vyrų regbio-7 varžybose Amsterdame dalyvavo net 48 komandos iš Europos ir Azijos.

Pirmas Europos „Grand Prix“ turnyro etapas vyks birželio 6-7 dienomis Maskvoje (Rusija). Po trijų etapų pirmą vietą užėmusi komanda iškovos kelialapį į Rio de Žaneiro olimpines žaidynes.

„Baltic Old Boys“ veteranai pergalingai pradėjo sezoną

„Baltic Old Boys“ veteranų regbio komanda pergalingai pradėjo Baltijos regbio čempionato antro diviziono varžybas. Iš Lietuvos, Latvijos ir Rusijos regbio veteranų suburta regbio komanda 36:19 nugalėjo Latvijos „Ulre-Kekava“ ekipą.

Jau nuo pirmų susitikimo minučių patyrę vilkai iš „Baltic Old Boys“ komandos, ėmė dominuoti aikštelėje. Jie du kartus prispaudė kamuolį įskaitiniame plote ir išsiveržė į priekį. Latviams sunkiai sekėsi vytis nutolusius priešininkus.

„Nors laimėjome gan dideliu skirtumu, varžybos anaiptol nebuvo lengvos. Nuolat teko kovoti ir neatsipalaiduoti. Džiugu, kad pergalingai pradėjome sezoną. Smagu, kad į aikštę žengėme gerai ir kovingai nusiteikę, tai ir lėmė, kad atlikome du greitus žeminimus. Po to jau buvo šiek tiek lengviau“, - teigė vienas iš klubo vadovų Svajūnas Mikalčius.

Praėjusiais metais, kai tik susibūrė „Baltic Old Boys“ komanda, ji tapo Baltijos regbio čempionato antro diviziono nugalėtoja. Šiemet sustiprinę sudėtį keliais patyrusiais veteranais ji tikisi apginti pernai iškovotą trofėjų.

„Šiemet komandos branduolys išliko daugmaž toks pat. Komandą papildė keli pajėgūs latviai. Derėtų paminėti, kad be pernai rungtyniavusių lietuvių, šiemet prie komandos prisijungė dar trys. Iš Vokietijos grįžęs Raimundas Klimaitis puikiai darbavosi gynyboje, gerai žaidė grumtynių žaidėjas Mindaugas Matiukas. Puikią formą demonstravo regbio legenda Algirdas Navickas, visiems geriau žinomas Bebro pravarde. Džiugu, kad šiemet pavyko dar sustiprinti sudėtį ir į mūsų būrį pakviesti dar daugiau praeityje garsių regbio žaidėjų“, - teigė S. Mikalčius.

Iš viso Baltijos regbio čempionato antro diviziono varžybose rungtyniauja aštuonios komandos, kurios yra padalintos į dvi grupes.
A grupėje be „Baltic Old Boys“ ir „Ulre-Kekava“ komandų dar rungtyniauja baltarusių Minsko „Harugva“ ir Estijos "Barbarians“ komandos.

B grupėje kaunasi Šiaulių „Šiauliai-PRC“, Vilniaus „Geležinis Vilkas“, Latvijos Rygos „LMT Eži“ ir Lenkijos Gdansko komandos.
Grupėse visos komandos sužais tarpusavyje. Tuomet pirmas vietas abiejose grupėse užėmusios komandos žais dėl čempionų vardo, antrų vietų laimėtojai kovos dėl 3-4 vietų.

„Regbio šventė Šiauliuose pavyko. Iškovojome pergalę, susirinkome, pabendravome. Trečio kėlinio metu su Latvijos „Ulre-Kekava“ komanda susitarėme dėl draugiškų rungtynių. Jas žaisti turėtume birželio pradžioje. Tai bus rimta treniruotė prieš birželio 20 dieną vyksiantį mačą su Baltarusijos komanda“, - teigė S. Mikalčius.

Rungtynės su Baltarusijos Minsko „Harugva“ komanda birželio 20 dieną, 17 valandą vyks Šiauliuose, Zoknių stadione. Liepos 4 dieną „Baltic Old Boys“ vyks į Estiją, kur kausis su „Barbarians“ komanda.

Baltijos regbio čempionato antro diviziono nugalėtojai paaiškės rudenį, kai bus surengtas finalo etapas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)