20-metės bendraamžės šią savaitę dalyvavo prestižiniame Tarptautinės tinklinio federacijos (FIVB) pasaulio turo turnyre „Prague Open“.

Prieš kelionę į Čekiją Lietuvos tinklinio federacija (LTF) sportininkėms nupirko bilietus tik į vieną pusę, kadangi nežinojo, kiek tęsis dueto pasirodymas Prahoje.

Žaisdamos su galingomis konkurentėmis, lietuvės liko be pergalių ir neįveikė grupių barjero, todėl penktadienį jau galėjo pakuotis lagaminus.

Bet kelionė baigėsi Prahos oro uoste, kurį pasiekusios I. Dumbauskaitė ir M. Povilaitytė sužinojo, kad skrydis į Vilnių atšauktas „Air Lituanica“ bendrovei nutraukus savo veiklą.

„Aš buvau išvykęs, todėl ketvirtadienį bilietus atgal merginoms nupirko Ievos tėtis. Keista, kad vieną dieną leidžiama įsigyti bilietus, o kitą dieną kompanija jau nebevykdo skrydžių“, – kalbėdamas su DELFI, stebėjosi LTF prezidentas Marius Vasiliauskas.

Bilietus dukrai ir jos partnerei pirkęs Andrius Dumbauskas DELFI teigė iš „Air Lituanica“ negavęs jokio pranešimo apie atšaukiamus skrydžius. Tinklininkės tėvas internete pats surado informaciją, kad šių avialinijų paslaugomis ketinusius pasinaudoti keleivius artimiausiomis dienomis skraidins „airBaltic“ kompanija.

Į Latvijos oro vežėjų lėktuvą, penktadienį iš Prahos pakilusį pusvalandžiu vėliau, mėgino patekti ir I. Dumbauskaitė su M. Povilaityte, bet nesėkmingai.

„Pavyko susisiekti su „airBaltic“, jie patvirtino, kad perima „Air Lituanica“ keleivius. Bet mūsų merginų nebuvo keleivių sąrašuose, kuriuos pateikė „Air Lituanica“. Ko gero, dėl to, kad bilietai buvo pirkti išvakarėse“, – spėjo A. Dumbauskas.

Dviems bilietams jis teigė išleidęs apie 500 eurų, tačiau dabar nenumano, ar pinigus pavyks susigrąžinti.

„Manau, kad pretenzijų nebebus kam pareikšti. Pagal standartinę procedūrą, „Air Lituanica“ interneto puslapyje užpildžiau prašymą grąžinti pinigus dėl atšaukto skrydžio. Nežinau, ar jie tai padarys, jeigu ne, būsime kreditoriai įmonės bankrote“, – svarstė A. Dumbauskas.

Anot M. Vasiliausko, oro uoste įstrigusios I. Dumbauskaitė ir M. Povilaitytė šiuo metu ieško būdų, kaip grįžti į Lietuvą. Sportininkėms gali tekti sėsti į autobusą, kadangi artimiausias lėktuvas į Vilnių pakils tik šeštadienį, o ir bilietų kaina lietuvėms ne pagal kišenę.

Kaip DELFI jau rašė, bendrovė „Air Lituanica“ penktadienį paskelbė nuo vidurdienio stabdanti skrydžius visais maršrutais.

Pasak bendrovės atstovų, iškilo rizika dėl finansinių sunkumų neįvykdyti visų įsipareigojimų keleiviams. Su „airBaltic“ sutarta, kad pastaroji pasirūpins „Air Lituanica“ keleivių skraidinimu aštuonias dienas – iki gegužės 29 d.

Visais klausimais, susijusiais su pinigų grąžinimu, bilietus pirkusiems keleiviams patariama kreiptis į įmones, kurios jiems pardavė bilietus.

Keleiviai, kurie pirko bilietus „Air Lituanica“ interneto svetainėje, gali užpildyti pinigų grąžinimo formą, pasiekiamą adresu www.airlituanica.com, arba rašyti laišką el. paštu fly@airlituanica.com.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (164)