Tai bus pirmos varžybos Vilniaus miesto savivaldybės lėšomis pernai birželį atnaujiname riedlentininkų, riedutininkų ir BMX‘erių parke. Varžybos „Trip da bomb“ Vilniuje šiemet vyks pirmą kartą, tačiau ekstremalai jas jau tikrai žino – Klaipėdoje jos organizuotos net penkerius metus iš eilės.

Gatvės kultūrą palaiko jau 9 metus

„Prieš penkerius metus ėmėmės riedlentininkų varžybų organizavimo, nes niekas to rimtai nedarė. Patys važinėjomės riedlentėmis, todėl sumąstėme Lietuvos ekstremalaus sporto mylėtojus suburti į vieną krūvą“, – pasakoja varžybas organizuojančio gatvės judėjimo „Trip Shop“ atstovas Manfredas Sūdžius.

M. Sūdžius sako, kad gatvės kultūra jam rūpėjo nuo pat veiklos pradžios, kai 2007-ais atidaryta pirma rinktinės gatvės mados drabužių, avalynės ir aksesuarų e-parduotuvė „Trip Shop“.

„Remiame geriausius Lietuvos riedlentininkus, palaikome ekstremalaus sporto renginius ir kasmetines „Trip da bomb“ varžybas organizuojame tam, kad gatvės kultūra Lietuvoje būtų gyva ir skleistųsi“, – kalba M. Sūdžius.

Judėjimo puoselėtojai bando apjungti tam tikrus esminius miesto kultūros elementus, suvienyti riedlentininkus, naktinės scenos veikėjus ir muzikantus.

„Tačiau norėtųsi pabrėžti, kad visa tai darome natūraliai – padedame tiems, kurie ir be mūsų pagalbos savo idėjomis puoštų gatvės kultūros gyvenimą. Sintetika mums nei tinka, nei patinka“, – šypsosi M. Sūdžius.

Geriausieji iškovos kelialapius į „Karramba“ festivalį

Varžybose „Trip da bomb“ geriausiai pasirodę sportininkai – 10 riedlentininkų ir tiek pat BMX’erių – iškovos kelialapius į „Karramba“ – didžiausią Lietuvoje ekstremalaus sporto festivalį. Jis liepos 10–12 d. Palangoje, Jūratės ir Kastyčio skvere, šiemet vyks jau aštuntą kartą.

„Neišmatuojama meilė ir motyvacija ekstremaliam sportui – būtent tai skatina organizuoti ekstremalaus sporto varžybas. Man tai kasdienis pašaukimas, patriotiškumo jausmas, kurį jaučiu populiarindamas ekstremalaus sporto judėjimą Lietuvoje“, – pasakoja varžybų „Karramba“ organizatorius Davidas Budko. Jis – profesionalus BMX‘eris ir vienas iš nedaugelio sportininkų Lietuvoje, kurį remia pasaulinės kompanijos „Vans“ ir „Monster Energy“.

Pasak D. Budko, per pastarąjį penkmetį Lietuvoje atsirado puikių ekstremalų, kurie garsina Lietuvos vardą užsienyje. Ekstremalaus sporto varžybų organizavimas taip pat naudingas ir Lietuvai – varžybų metu čia apsilanko daugybė sportininkų iš kitų Europos šalių.

Varžybų vedėjas – populiarios grupės „ba.“ lyderis

Šį šeštadienį vyksiančias varžybas „Trip da bomb“ ves vienos populiariausių Lietuvoje alternatyviosios muzikos grupių „ba.“ lyderis Benas Aleksandravičius ir TV6 laidos „Adrenalinas“ autorius Artūras Filipavičius. Abu vyrukai – dideli ekstremalaus sporto gerbėjai.

Varžybos neabejotinai sutrauks geriausius šalies riedlentininkus ir BMX‘erius. Tikimasi, kad Vilniuje apsilankys ir geriausi šių sporto šakų sportininkai iš Latvijos ir Estijos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)