Pirmoms Europos sporto žaidynėms besirengiantis Azerbaidžanas savo tinklinio lygį kelia natūralizuodamas pajėgius kitų šalių, dažniausiai Brazilijos sportininkus. Tad ir į Rytų Europos čempionato etapą Lietuvoje atvyksta dvi Azerbaidžanui atstovaujančios moterų poros, kuriose žaidžia brazilės Vivian Da Conceicao Cunha ir Raquel Goncalves Ferreira.

Rusija deleguoja net 7 komandas, tarp kurių – praėjusį savaitgalį Molodečne (Baltarusija) vykusio pirmo 2015 metų Rytų Europos paplūdimio tinklinio čempionato etapo nugalėtojos Julija Abalakina ir Ksenija Dabiža bei sidabro medalininkės Olga Motrič ir Daria Rudych.

Varžybose Lietuvai atstovaus 5 moterų poros – Ieva Dumbauskaitė ir Monika Povilaitytė, Vytenė Vitkauskaitė ir Karolė Virbickaitė, Erika Kliokmanaitė ir Irina Zobnina, Urtė Andriukaitytė ir Miglė Mazurkevičiūtė, Monika Šalkutė ir Ieva Kazuraitytė.

Kaip ir tikėjomės, šiemet sulaukėme kaip niekada gausaus pajėgių paplūdimio tinklininkių skaičiaus, nes prasidėjo olimpinių kelialapių medžioklė. Dabar kiekvienos tarptautinės varžybos ir jame uždirbami pasaulio reitingo taškai yra ypač svarbūs, todėl pas mus sausakimšas ne vien pagrindinis, bet ir kvalifikacinis turnyrai. Tuo smagiau žiūrovams, nes jie tris dienas galės mėgautis aukšto lygio žaidimu, o taip pat pirmą kartą Lietuvoje išvysti sportininkes iš tinkliniu garsėjančios Brazilijos. Gegužės pradžioje Vilniuje vykusiose Europos kontinentinės taurės varžybose mūsų sportininkai labai džiaugėsi gausiu ir triukšmingu sirgalių palaikymu, kuris padėjo jiems pasiekti gerų rezultatų. Tad ir dabar mūsų merginoms labai reikalinga jų parama“, - apie turnyrą kalbėjo Lietuvos tinklinio federacijos prezidentas Marius Vasiliauskas.

Varžybų tvarkaraštis:

Gegužės 15 d. 16.30 – kvalifikacinis turnyras;
Gegužės 16 d. 11.30 – pagrindinio turnyro pradžia, atidarymo rungtynes žais Ieva Dumbauskaitė ir Monika Povilaitytė;
Gegužės 17 d. 11.00 – pagrindinis turnyras.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)