Kaip ir prieš metus, į Trakų pusmaratonį susirinko beveik visi stipriausi Lietuvos bėgikai. Vyrų grupėje varžėsi šalies bėgimo lyderiai Justinas Beržanskis, Valdas Dopolskas, Remigijus Kančys, Mindaugas Viršilas. Pusmaratonio rungtyje varžėsi Rasa Drazdauskaitė, 10,5 km distancijoje – Vaida Žūsinaitė.

Lietuviams konkurenciją sudarė užsieniečiai

„Mūsų šalies ištvermingiausiems bėgikams konkurenciją sudarė užsienio šalių sportininkai, tai atsispindi ir rezultatuose. Šiais metais sulaukėme dalyvių paraiškų iš 20 valstybių, tarp kurių ne tik kaimynai lenkai ar baltarusiai, bet ir bėgikai iš Kinijos, Portugalijos, Turkijos, Vietnamo, JAV, Ispanijos ir kitų valstybių“, – kalbėjo Trakų pusmaratonio organizatorius Evaldas Martinka.

Pagrindinėje Trakų pusmaratonio distancijoje varžėsi beveik 600 dalyvių. Vyrų kategorijoje, kaip ir pernai, pergalę iškovojo užsienietis – pusmaratonį laimėjo baltarusis Henadzas Verhavodkinas (1:07:13 val.).

Antrą vietą pusmaratonio rungtyje pelnė Remigijus Kančys, atsilikęs nuo nugalėtojo 20 sekundžių, o trečioji vieta atiteko portugalui Ricardo Diasui (1:09:38 val.). Valdas Dopolskas 21, 097 km distanciją įveikė per 1:09:46 val. ir vyrų įskaitoje liko ketvirtas.

Pusmaratonio rungtyje moterų kategorijoje antrus metus iš eilės pergalę iškovojo Rasa Drazdauskaitė (1:20:54 val.). Antra finišavo Monika Vilčinskaitė (1:25:31 val.), kuri yra pernai pusmaratonio rungties antros vietos laimėtojos dvynė sesuo. Trečioji finišavo Indrė Plegevičiūtė, distanciją įveikusi per valandą 37 minutes ir 38 sekundes.

Trakų pusmaratonio 10,5 km bėgimo rungtyje prie starto linijos stojo virš 800 dalyvių. Pergalė atiteko Justinui Beržanskiui ir Vaidai Žūsinaitei.

10,5 km vyrų kategorijoje J. Beržanskiui, įveikusiam rungtį per 34 minutes ir 16 sekundžių, konkurenciją sudarė užsienio šalių bėgikai. Lenkas Bartlomiejus Osioras atbėgo antras (34:58 min.), o baltarusiui Aleksejui Chemodanovui (35:19 min.) atiteko trečioji vieta. 2014 m. Trakų pusmaratonio 10,5 km rungties nugalėtoju taip pat buvo J. Beržanskis.

Tarp moterų nugalėjusi V. Žūsinaitė finišavo po 40 minučių ir 16 sekundžių. Antra vieta atiteko Eglei Krištaponytei (41:21 min.), o trečia liko iš Lenkijos atvykusi Beata Pokrzywinska-Osior, įveikusi distanciją per 44 minutes.

Trumpesniame 5 km nuotolyje save išbandyti panoro beveik 600 bėgikų. Greičiausiai rungtį, per 16 minučių ir 27 sekundes įveikė ir antrą pergalę per vieną dieną Trakuose iškovojo J. Beržanskis. Antras finišo liniją kirto pernai metų 5 km rungties nugalėtojas Paulius Bieliūnas (17:05 min.), o trečias, kaip ir prieš metus, atbėgo Augustas Jakubynas (17:53 min.).

5 km moterų įskaitoje pirma atbėgo pusmaratonio rungties antrosios vietos laimėtojo sesuo - Loreta Kančytė, (19:59 min.), antroji vieta atiteko Ainai Jonaitei (20:16 min.), o vos trimis sekundėmis atsilikusi Loreta Bliujienė (20:19 min.) užėmė trečią vietą.

Gausiausias kolektyvas renginio istorijoje

Gausiais plojimais ir garsiais šūksniais sportiškiausios Trakų pusmaratonio komandos titulą pelnė bėgimo bendruomenė „Bėgimo klubas“. Daugiau nei 160 šio kolektyvo bėgikų ant apdovanojimų pakylos sunkiai tilpo ir be konkurencijos tapo gausiausiu kolektyvu visoje Trakų pusmaratonio istorijoje.

Vasariškai šiltą dieną patys jauniausi renginio dalyviai tradiciškai jėgas ir kojų stiprumą išbandė vieno kilometro nuotolyje, o šeimos varžėsi komandinėje 1 km rungtyje – trasoje dar vėžimėliuose gulinčius ateities bėgikus stūmė tėveliai.

Trakų pusmaratonio dalyviai bėgdami galėjo mėgautis įspūdingu kraštovaizdžiu, kadangi didžioji trasos dalis buvo nusidriekusi palei ežerą su nuostabaus grožio Trakų pilies peizažu fone. Trakų pusmaratonio trasa yra viena iš nedaugelio Lietuvoje sertifikuotų bėgimo trasų, todėl ji puikiai tinka rekordams siekti ar asmeniniams tikslams gerinti. Pasak organizatorių, bėgimo tradicijas senojoje Lietuvos sostinėje atgaivinęs tarptautinis Trakų pusmaratonis vyks ir kitąmet – bėgimo profesionalai ir mėgėjai Trakuose bus laukiami 2016 m. gegužės 8 dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)