Dvejetuose lietuviai šansų neturi, tad į Rio patekti stengsis tik mūsų lyderiai vienetininkai, Juozo Špelverio auklėtiniai Akvilė Stapušaitytė ir Kęstutis Navickas.

Penkias savaites Kaune vyko įtemptas pasiruošimas, kur be badmintono treniruočių penkiskart per savaitę Kauno JSO mokyklos auklėtiniams talkino kūno rengybos ir kondicijų treneris Virginijus Mikalauskas, paprastai dirbantis su krepšininkais.

Per metus abu lietuviai sužais kiekvienas apie 22-25 atrankos turnyrus, tarp jų - Europos ir pasaulio čempionatus, o 10 geriausių turnyrų sudarys jų olimpinį reitingą. Mūsiškiams maždaug užtektų patekti į
70-tukus. Šiuo metu pasaulio reitinge K. Navickas yra 73-ias, o A. Stapušaitytė - 122-a.

Penktadienį Slovėnijos Medvode mieste lietuvių pirmas startas „FZ FORZA Slovenia International 2015“ turnyre, kurio prizinis fondas 5 tūkst. JAV dolerių. Pagal rangą tai yra antros pakopos turnyras, kuriame pagal reitingą K. Navickas skirstytas trečiu numeriu, o A. Stapušaitytė - septintu.

K. Navicko varžovas pagrindiniame turnyre dėl patekimo į šešioliktuką - suomis Antonas Kaisti, kuris nors pasauliniame reitinge ir yra tik 188-as, tačiau vos prieš porą mėnesių Suomijos čempionate nugalėjo 48-ą pasaulio raketę Villę Langą.

A. Stapušaitytė susikaus su 162 pasaulio rakete Carissa Turner iš Velso.

Po mažiau nei mėnesio vienas atrankos turnyrų vyks ir Lietuvoje. Birželio 3-6 d. į Kauno sporto halę suvažiuos 155 badmintonininkai iš 26 pasaulio valstybių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)