Varžybų, kuriose iš viso dalyvavo 13 porų, nugalėtojais tapo danai Emanuelis Valeri ir Tania Kehlet, o trečią vietą užėmė Isaia Berardi ir Cinzia Birarelli iš Italijos.

Lietuvos šokėjai iš Rygos parvežė septynias poras medalių

Savaitgalį Latvijos sostinėje Rygoje vyko tarptautinės sportinių šokių federacijos (WDSF) reitingo varžybos, kuriose Lietuvos šokėjai tapo įvairių grupių nugalėtojais ir prizininkais.

Suaugusiųjų standartinių šokių grupėje Evaldas Sodeika ir Ieva Žukauskaitė (Kauno „Kaspinas“ – KCSM) tapo nugalėtojais. Antra vieta atiteko Edgarui Liniui ir Elizai Ancanei iš Latvijos, o bronzos medalius laimėjo suomiai Jaakas Vainomaa ir Taina Savikurki.

Dar viena Lietuvos šokėjų pora Vilius Jakas ir Gabrielė Siriūnaitė (Kauno „Sūkurys“ – Gargždų „Rolina“) šioje grupėje pateko į finalą ir užėmė penktą vietą. Varžybose dalyvavo 40 porų.

Jaunių II standartinių šokių grupėje ant prizininkų pakylos stovėjo net dvi Lietuvos šokėjų poros – aukso medalius laimėjo Karolis Burneikis ir Izabelė Šekaitė (Kauno „Tvistas“), o sidabras atiteko Nedui Jonaičiui ir Smiltei Paldauskaitei (Kauno „Kaspinas“). Trečią vietą užėmė latviai Ričards Steinfelds ir Laura Bernate.

Dar vieni Lietuvos atstovai Gedvinas Meškauskas ir Beatričė Malinauskaitė (Kauno „Sūkurys“) finale užėmė penktą vietą. Grupėje varžėsi 37 poros.

Jaunimo Lotynų Amerikos šokių grupėje Einoras Degutis ir Areta Šeškaitė (Gargždų „Rolina“) laimėjo sidabro medalius. Grupės nugalėtojais tapo Olegas Chzhenas ir Elizaveta Lykhina iš Rusijos, o trečią vietą užėmė latviai Everts Gulbis ir Elina Kalvane. Grupėje varžėsi 44 poros.

Dar vieną sidabro medalį jaunių II Lotynų Amerikos šokių grupėje laimėjo K. Burneikis ir I. Šekaitė. Geriausiai šioje grupėje pasirodė latviai Leonards Petkevics ir Polina Tsepilova, o trečia vieta atiteko Igoriui Mikhaylovskiui ir Ekaterinai Logachevai iš Rusijos.

Dar viena Lietuvos šokėjų pora Daniilas Sitovs ir Skaistė Svajonė Jazilionytė (Klaipėdos „Žuvėdra“) šios grupės finale užėmė šeštą vietą. Grupėje varžėsi 37 poros.

Jaunimo standartinių šokių grupėje bronzos medalius laimėjo E. Degutis ir A. Šeškaitė. Grupės čempionais tapo Alexandras Ryabtsevas ir Maria Oblakova iš Rusijos, o antrą vietą laimėjo lenkai Mateuszas Brzozowskis ir Justyna Mozdzonek. Šioje grupėje varžėsi 47 poros.

Dar vieną bronzos medalį Lietuvai padovanojo senjorų I standartinių šokių grupės šokėjai Tomas Rimkus ir Nerija Surblytė – Rimkienė (Kauno „Kaspinas“). Pirma vieta šioje grupėje atiteko čekams Michalui Mladekui ir Sarkai Hesovai, o antrą vietą užėmė Zdenekas Pribylas ir Lenka Pribylova, taip pat iš Čekijos. Varžybose dalyvavo 15 porų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją