Pajėgiausias Lenkijos vyrų duetas pasauliniame Tarptautinės tinklinio federacijos (FIVB) reitinge žengia trečioje vietoje, nusileisdamas tik tituluotiems amerikiečiams Philui Dalhausseriui ir Seanui Rosenthaliui bei brazilams Bruno Schmidtui ir Alisonui Cerutti.

Tokią pačią poziciją prieš dvejus mietus lenkai užėmė Austrijoje vykusiame Europos čempionate, iškovodami svarbiausią savo karjeros pasiekimą.

Galingas ir antras Lenkijos rinktinės duetas – 25 vietą FIVB reitinge užimantys Michalas Kadziola ir Jakubas Szalankiewiczius.

„Šiek tiek baisu. Juos esame matę tik per televizorių. Lenkai – tikrai stiprūs vyrai“, – pripažino Lukas Každailis.

Jis ir Arnas Rumševičius sudaro pirmą Lietuvos rinktinės, kuri šeštadienio rytą stos prieš favoritus, porą. Antrame duete žais Andrius Gaidys ir Paulius Matulis.

Nors vilčių lietuviai turi mažai ir nesitiki, kad varžovai bus nepasiruošę ar nesusikaupę, L. Každailis ir A. Rumševičius žino, kaip pateikti sensaciją. Prieš metus Rokiškyje jie rezultatu 3:2 palaužė Latvijos atstovus Aleksandrą Solovejų ir Martiną Plaviną. Pastarasis yra 2012 metų Londono olimpinių žaidynių bronzos medalio laimėtojas.

Tiek lietuviai, tiek lenkai varžybomis Vilniuje pradės savo sezoną ant smėlio.

Tikslo įveikti lenkus Lietuvos tinklinio federacijos (LTF) prezidentas Marius Vasiliauskas tautiečiams nekelia: anot jo, pakaktų išvengti paskutinės ketvirtos vietos grupėje, kurioje taip pat varžysis Estijos ir Serbijos rinktinės.

Pagal turnyro formatą, Vilniuje triumfavusi rinktinė keliaus tiesiai į finalo penktą etapą, kuriame kitais metais bus kovojama dėl vietos Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse.

Antrą ir trečią vietas užimsiančios šalys rudenį dar turės įveikti ketvirto etapo barjerą.

Nors G. Fijalekas ir M. Prudelis bus ryškiausios varžybų prie Baltojo tilto žvaigždės, žiūrovai elito atstovių išvys ir moterų turnyre.

Jame kartu su šeimininkėmis kovą dėl olimpinio kelialapio tęs Čekijos, Slovakijos ir Serbijos rinktinės.

Pirma slovakių pora FIVB reitinge žengia 18-oje vietoje. Dar aukščiau – į ketvirtą poziciją – pakilęs galingiausias čekių duetas, bet į Vilnių jis neatvyks.

Lietuvos rinktinės gretose pirmu smuiku grieš 65-ą vietą reitinge užimančios Ieva Dumbauskaitė ir Monika Povilaitytė. Oficialių šio sezono varžybų kalendoriaus merginos dar nepradėjo, bet pirmam startui ruošėsi Turkijoje, kur surengė dviejų savaičių trukmės treniruočių stovyklą.

Antra lietuvių pora – Vytenė Vitkauskaitė ir Karolė Virbickaitė.

Dvi dienas truksiančios Kontinentinės taurės trečio etapo varžybos prie sostinės Baltojo tilto prasidės šeštadienį, 9 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją