Izraelis, Kroatija ir net keliskart – Portugalija. Keturias treniruočių stovyklas apkeliavę Lietuvos baidarių ir kanojų irklavimo atstovai prieš sezono pradžią darbavosi negailėdami nei jėgų, nei pinigų.

„Praėjusio sezono metu užsitikrinome gerą finansavimą šiems metams, todėl galėjome dalyvauti visose stovyklose, kiek tik buvome suplanavę. Sezonui esame pasiruošę tikrai gerai, galime laukti medalių“, – pareiškė Lietuvos baidarių ir kanojų irklavimo federacijos (LBKIF) generalinis sekretorius Romas Petrukanecas.

Ko verti skambūs žodžiai, įsitikinti bus galima gegužės 1-3 dienomis Čekijoje vyksiančiame Europos čempionate.

Jam kartu su septyniais tautiečiais aktyviai rengėsi ir tituluočiausias rinktinės narys – J. Šuklinas. Jis tik sekmadienį grįžo iš Kroatijos, kur tris savaites ruošė kūną pirmajam rimtam šio sezono jėgų patikrinimui.

Triskart Europos čempionas ir 2012 metų Londono olimpinis prizininkas jau kone dešimtmetį galynėjasi su planetos elitu, bet treniruotėse mielai lenktyniauja ir su jaunimu.

Drauge su J. Šuklinu sportuoja du ambicingi vienvietes kanojas irkluojantys atletai: pasaulio jaunimo čempionas Henrikas Žustautas ir jaunimo olimpinis vicečempionas Vadimas Korobovas.

Geriausias praėjusių metų Lietuvos sportininkas tikina, kad tokia jauna kompanija jam tik į naudą.

„Henrikas fiziškai labai stiprus – treniruoklių salėje jis mane jau lenkia. Greitas ir Vadimas – po jo yrių valtis tarsi slyste slysta. Man jau 29-eri, po sunkių treniruočių atsigaunu lėčiau, o jaunimas gali arti diena iš dienos. Džiaugiuosi, kad dirbu su jais, nes negaliu sustoti, konkurencija gerina rezultatą. Be to, dabar esu ramus, kad man baigus karjerą jokios duobės mūsų sporto šakoje Lietuvoje nebus“, – sakė kanojininkas, kurį nuo šių metų treniruoja Tomas Gadeikis ir Raimundas Labuckas.

Pratybose lenktyniaudami su J. Šuklinu pasitempia ir jo kolegos.

„Visos treniruotės vyksta kaip varžybos – niekam nesinori pralaimėti. Vieną dieną geriau sekasi vienam, kitą – kitam“, – pasakojo H. Žustautas.

Rimtose varžybose lygintis su olimpiniu vicečempionu jaunimui galbūt dar per anksti, bet LBKIF vadovai neabejoja, kad dėl kelialapių į Rio de Žaneirą kausis ne vienas J. Šuklinas.

Pridėjus ir baidarininkus, šeši lietuviai laikomi potencialiais olimpiados dalyviais. Maža to, R. Petrukanecas teigia, kad kiekvienas jų Rio de Žaneire būtų pretendentas ir į medalius.

Olimpinę atranką baidarių ir kanojų irklavimo atstovai pradės rugpjūtį Milane (Italija) vyksiančiame pasaulio čempionate. Prieš tai jų dar lauks pasirodymas pirmosiose Europos žaidynėse Baku (Azerbaidžanas).

Tuo tarpu Čekijoje dėl Europos pirmenybių apdovanojimų kartu su kanojininkais J. Šuklinu ir H. Žustautu grumsis dar šeši Lietuvos baidarininkai: vienvietes irkluojantys Ignas Navakauskas ir Mindaugas Maldonis, dviviečių įgulos Edvinas Ramanauskas ir Aurimas Lankas bei Ričardas Nekrošius ir Andrejus Olijnikas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)