Pirmose Lietuvos moterų tinklinio čempionato mažojo finalo serijos iki dviejų pergalių rungtynėse Lietuvos sporto universiteto tinklininkės 3:0 (25:15, 29:27, 25:20) įveikė Vilniaus SM „Tauro“ – VTC komandą.

Vyrų čempionato pirmose rungtynėse dėl bronzos medalių pergalę šventė Kelmės „Antivis-Etovis“, 3:0 (25:21, 25:20, 25:21) įveikęs Raseinių „Norvelitą“.

Šeštadienio rytą LSU tinklininkės iš pat pradžių išsiveržė į priekį, užtikrintai laimėdamos pirmą setą 25:15, tačiau jaunosios sporto mokyklos „Tauras“ auklėtinės nenuleido rankų. Atsilikdamos antrame sete 20:24, vilnietės pelnė 4 iš eilės taškus, išlygindamos rezultatą. Seto pabaigoje vyko lygi kova (25:25, 27:27), abi komandos pasiaukojančiai gynėsi, tačiau pranašesnės buvo LSU studentės. Jos laimėjo antrą setą 29:27, o trečią – 25:20.

Vilniaus SM „Tauro-VTC“ trenerė Diana Četkauskienė nebuvo nusivylusi savo auklėtinėmis: „Merginos pasirodė pagal savo galimybes. Žaisdamos tokioje didelėje arenoje jos pradžioje labai jaudinosi. Antrame sete apsiprato ir pamatė, kad gali lygiai kovoti su LSU tinklininkėmis, bet pabaigoje pritrūko sėkmės“.

„Esu patenkinta šios dienos žaidimu, tikėjausi sunkesnės pergalės. Mūsų komandoje išskirčiau jungiančią žaidėją Žydrę Guobytę, kuri puikiai skirstė kamuolius ir demonstravo stebuklus gynyboje“, - po rungtynių kalbėjo LSU komandos trenerė Jolanta Simanavičienė.

Raseinių „Norvelitos“ ir Kelmės „Antivio-Etovio“ rungtynės prasidėjo atkaklia ir lygia kova, tačiau pirmo seto pabaigoje prie padavimo linijos stojus Gediminui Guntarskiui, kelmiškiai užtikrintai išsiveržė į priekį 24:18. Raseiniškiai dar pabandė taisyti situaciją pelnydami 3 taškus iš eilės ir priversdami „Antivio-Etovio“ trenerį Ramūną Barauskį prašyti minutės pertraukėlės, tačiau išgelbėti seto jiems nepavyko.

Antrajame sete Donato Parnarausko vedami kelmiškiai išsiveržė į priekį (10:5, 14:6). „Norvelitos“ tinklininkai varžovus atkakliai vijosi, tačiau, esant rezultatui 20:24, taip pat kaip ir pirmajame sete lemiamu metu nepadavė kamuolio. Lygiai toks pats scenarijus buvo ir trečio seto metu – Kelmės tinklininkai užtikrintai pirmavo 19:12, raseiniškiai prisivijo iki 18:20, tačiau seto pabaigą vėl galingiau sužaidė „Antivis-Etovis“.

Raseinių „Norvelitos“ treneris Robertas Nekrašas pyko ant komandos: „Mes varžovų žaidimą buvome išsamiai išnagrinėję, jie žaidė būtent taip, kai mes ir tikėjomės. Tačiau komanda šiomis žiniomis visiškai nepasinaudojo. Labai prastai priėmėme varžovų padavimus, kelmiškiai juos atliko daug geriau nei mes. O gynyboje tiesiog stovėjome.“

„Buvo momentų, kai akivaizdžiai pirmaujant mūsų žaidėjai sustodavo ir tikėdavosi, kad setas pasibaigs savaime mūsų naudai nieko nedarant. Gerai, kad turėjome sukaupę didelę persvarą, nes esant lygiam rezultatui toks sustojimas ir atsipalaidavimas yra pavojingas“, - įspūdžiais dalinosi Kelmės „Antivio-Etovio“ treneris Ramūnas Barauskis.

Prieš Kelmės „Antivio-Etovio“ ir Raseinių „Norvelitos“ rungtynes buvo surengtas šių dviejų komandų žaidėjų stipriausio kamuolio padavimo konkursas. Jame užtikrintai nugalėjo kelmiškis D. Parnarauskas, kurio paduoti kamuoliai skriejo 104 ir 99 km/h greičiu.

Antrą rezultatą pasiekė raseiniškis Mindaugas Mikalauskas – 98 km/h. Absoliutus šio konkurso nugalėtojas bus paskelbtas po to, kai rungtyje sudalyvaus Marijampolės „Sūduvos“ ir Šiaulių „Elga-Master Idea-SM Dubysa“ tinklininkai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją