Stipriausių pasaulyje oro lenktynių krikštatėviu tituluojamas P. Besenyei liepos 18 dieną vyksiančioje aviacijos šventėje atliks parodomąją programą, kurios metu netruks kvapą gniaužiančių akimirkų.

„Red Bull Air Race“ – viena ekstremaliausių sporto šakų pasaulyje. Dėl geriausio laiko tarpusavyje besivaržantys pilotai skrenda mažame aukštyje, manevruodami tarp trasoje pastatytų vartų. Šios lenktynės vyksta didžiausiuose pasaulio miestuose, tokiuose kaip Budapeštas, Las Vegasas, Abu Dabis. Renginys sutraukia minias žiūrovų, kuriems visų lenktynių metu netrūksta adrenalino kupinų akimirkų“, – pasakojo aviacinės programos koordinatorius Antanas Marčiukaitis.

Savo dalyvavimą aviacijos šventėje, skirtoje paminėti S. Dariaus ir S. Girėno aerodromo 100-metį, patvirtino ir Lenkijos karinių oro pajėgų pilotažinė grupė ORLIK.

„Tai – išskirtinė akrobatinių lėktuvų grupė, atpažįstama visoje Europoje. 7-9 lėktuvai, skrisdami sparnas prie sparno, atlieka ekstremalias akrobatines figūras, kurios reikalauja ilgametės skraidymų patirties bei itin didelio preciziškumo“, - pasakojo S. Dariaus ir S. Girėno aerodromo direktorius Eugenijus Raubickas, kuris konferencijos metu visus supažindino ne tik su būsima aviacine programa, bet ir su garbinga aerodromo, kuriame užgimė visa Lietuvos aviacija, istoriją.

Aviacijos šventėje taip pat bus galima išvysti Lietuvos kariuomenės karinių oro pajėgų orlaivių pasirodymus, bendrosios aviacijos parodomąsias programas bei stipriausios Lietuvoje JAK akrobatinių lėktuvų trijulės parodomąją programą.

Konferencijos metu savo linkėjimus S. Dariaus ir S. Girėno aerodromui vaizdo reportaže perdavė ir JAV kariuomenės sraigtasparnių pilotai. Lakūnai siuntė šilčiausius linkėjimus bei Jungtinių Amerikos Valstijų kariuomenės ir NATO sąjungininkų vardu sveikino vieną iš seniausių aerodromų Europoje.

Organizatorių teigimu, dėl galimybės aviacijos šventėje išvysti JAV karinę techniką šiuo metu dar vyksta derinimo procesas.

Kai kurių būsimos aviacinės programos detalių organizatoriai dar neatskleidžia, tačiau patikino, kad reginiai privers pakelti akis į dangų ne vieną kartą.

Ruošiantis aerodromo 100-metį vainikuosiančiai aviacijos šventei šioje vietoje vyks dar daug šiai progai skirtų renginių.

S. Dariaus ir S. Girėno aerodrome, trejose skirtingose erdvėse bus įrengta paroda, kurioje bus galima išvysti aerodromo teritorijoje aptiktus aviacinius archeologinius radinius, techniniame sandėlyje – slėptuvėje bus eksponuojami stendai su senosiomis fotografijomis. Aerodromo šiaurinėje dalyje bus įrengta paroda ant tentų „Aviacija kovose už Lietuvos nepriklausomybę“.

Minint aerodromo 100-metį tarp JAV kariuomenės kadetų ir Lietuvos komandų vyks draugiškos beisbolo rungtynės.

„Nedaug kad žino, kad Steponas Darius Lietuvoje buvo pradėjęs plėtoti beisbolo sporto šaką. Beisbolas Lietuvoje buvo pradėjęs įsišaknyti, bet sovietinės okupacijos metu ši sporto šaka buvo užmiršta. Šio lakūno garbei pavadintame aerodrome kartu su JAV ambasada bus surengtos draugiškos beisbolo rungtynės, kurių metu gyventojai turės galimybę ne tik išvysti gražų žaidimą, bet ir patys, profesionalų padedami, išbandyti šio sporto privalumus“, – pasakojo E. Raubickas.

Likus vos keletui dienų iki aviacijos šventės, liepos 8-12 dienomis, S. Dariaus ir S. Girėno aerodrome vyks parasparnių tikslaus nusileidimo Europos paruošiamasis čempionatas, skirtas aerodromo 100-mečiui.

2015 m. čempionatas yra pasiruošimas 2016 m. Europos čempionatui, taip pat vyksiančiam S. Dariaus ir S. Girėno aerodrome.

„Nusimato įspūdžių kupinas laikotarpis, kurio metu kartu su visais Lietuvos gyventojais ir svečiais iš užsienio tikimės griausmingai atšvęsti šią, vieno iš Lietuvos valstybingumo simbolių sukaktį“, – pasakojimą užbaigė E. Raubickas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)