Dėl bronzos medalių iki dviejų pergalių kausis dvi Vilniaus ekipos – „VHC Šviesa“ ir HC „Vinius“.

„Dragūnas“ pusfinalyje palaužė „VHC Šviesą“

Klaipėdos „Dragūno“ rankininkai pusfinalio serijoje su Vilniaus „VHC Šviesa“ tikėjosi aršesnės kovos, tačiau klaipėdiečiai į finalą žengė be didesnės įtampos.

Pirmą tarpusavio pusfinalio kovą pajūrio atstovai namuose laimėjo rezultatu 36:23 (21:12), o antrą dvikovą Vilniuje – 37:24 (19:10).

Dragūniečiai antrojo kėlinio dešimtąją minutę pirmavo 12 įvarčių skirtumu – 25:13 ir jau buvo aišku, kad vilniečiams nebėra šansų pakreipti įvykių savo naudai.

„Dragūno“ komandą į pergalę vedė 8 įvarčius (1 iš 7 m) įmetęs Igoris Kopišinskis, 6 pridėjo Karolis Stropus, po 5 – Jonas Geryba, Jonas Truchanovičius ir Mindaugas Dumčius (2 iš 7 m), 4 – Šarūnas Ugianskis, 3 (1 iš 7 m) – Lukas Juškėnas.

Vilniaus komandai 8 (1 iš 7 m) įvarčius įmetė Skirmantas Plėta, 7 – Tomas Bernatavičius, 4 – Valdas Drabavičius, po 2 – Tadas Jurelevičius ir Artūras Švilpa.

Arvydas Bučius („Dragūno“ komandos kapitonas): „Atvirai pasakius, tikėjomės rimtesnės kovos. Belieka paskutinis etapas – finalas. Čia jau laukia rimtas varžovas – „Almeida-Stronglasas“. Su šia ekipa reguliariajame čempionate pasidalijome po pergale, tačiau mūsų tikalas vienas – finale juos nugalėti ir apginti čempionų titulus. Kitų inčių net negali būti.“

Priminsime, kas reguliariajame čempionate „Dragūnas“ ir „VHC Šviesa“ susitiko du kartus ir abu sykius pergalę šventė klaipėdiečiai: 2014 m. gruodžio 13 d. Vilniuje rezultatu 37:33 ir 2015 m. kovo 21 d. Klaipėdoje rezultatu 33:26.

Klaipėdiečiai į pusfinalį pateko be didesnio vargo – ketvirtfinalyje sausu rezultatu 2:0 (Klaipėdoje laimėjo rezultatu 38:16, Pasvalyje – 44:19) nugalėję Pasvalio „Rankininkas/SM“ ekipą.

Vilniečiai ketvirtfinalyje išnaudojo daug jėgų – seriją iki dviejų pergalių – 2:1 (Kaune pralaimėjo 29:34, tačiau atsirevanšavo namuose – 35:28, o lemiamas rungtynes Kaune vėl laimėjo rezultatu 24:21) laimėjo prieš Kauno „Granitą-Gają-Karį“.

Alytiškiai nugalėjo HC „Vilnių“

Alytiškiai Vilniuje rezultatu 24:19 (10:9) nugalėjo HC „Vilnius“ ekipą.

Priminsime, kad pirmą pusfinalio akistatą, vykusią praėjusį trečiadienį Alytuje, „Almeidos-Stronglaso“ rankininkai laimėjo dar lengviau – 31:20 (13:9).

Šįkart Vilniuje jau vyko atkaklesnė kova – pirmasis kėlinys baigėsi vos 1 įvarčio skirtumu – 9:10, nors alytiškiai dvikovą ir pradėjo galingai – 7:2 (18 rungtynių minutė).

Antrojo kėlinio pradžioje vilniečiai išlygino rezultatą – 11:11, tačiau tuoj pat spurtu 7:0 atsakė alytiškiai ir jau susikrovė 7 įvarčių persvarą – 18:11. Vienu metu komandas skyrė ir 8 įvarčiai – 23:15.

Dzūkus į pergalę vedė Gintautas Adamkevičius, įmetės 8 įvarčius, Žygimantas Micevičius pridėjo 5, Linas Paliušis ir Aurelijus Sabonis – po 3, Rokas Lastauskas ir Irmantas Asakavičius – po 2 įv.

HC „Vilnius“ gretose išsiskyrė Domantas Čuplinskas, pasižymėjęs 5 kartus, Marius Panavas, Martynas Žala ir Mindaugas Agurkis įmetė po 3 įvarčius.

Jonas Jonuška (Alytaus „Almeidos-Stronglaso“ vyr. treneris): „Pergalę lėmė mūsų kovingumas ir kieta gynyba. Smagu, kad jau užsitikrinome sidabro medalius, tačiau ties tuo nežadame sustoti. Labai norime žaengti dar laipteliu aukščiau. Alytaus rankininkams per visą istoriją nėra pavykę iškovoti aukso medalių. Suprantame, kad jei to nepadarysime šiemet, gali daugiua tokios progos ir nebepasitaikyti. Stengsimės, kovosime iš paskutiniųjų, bandysime parodyti savo ragus.“

Marius Baranauskas (HC „Vilnius“ vyr. treneris): „Pagrindinė pralaimėjimo priežastis – psichologiniai barjerai. Nepavyko nusiteikti šiai dvikovai. Buvo pakilių atkarpų, tačiau alytiškiai yra patyrę ir jie vėl mus įveldavo į klampias, lėtas atakas bei mes patekdavome į duobę. Dabar norime pailsėti, viską apgalvoti ir ramiai ruoštis mažajam finalui. Juk per paskutines dvi savaites žaidėme penkerias įtemptas rungtynes. Džiugu, kad iki gegužės 9 dienos turėsime laiko ruoštis atsakingoms mažojo finalo dvikovoms, o tada jau naujomis jėgomis kilsime į mūšį.“

Gintautas Adamkevičius (Alytaus „Almeidos-Stronglasas“ žaidėjas): „Visų pirma dėkojame varžovams už sunkią kovą. Mes to ir tikėjomes, tikrai nesitikėjome pasivaikščiojimo. Mums šiandien, kaip ir pirmame mače, geriau sekėsi gyntis ir dėl to surezgėme greitų atakų. Abejos rungtynės tikrai buvo sunkios, tačiau svarbiausia, jog rezultatas – teigiamas“.

Tadas Padolskis (HC „Vilnius“ komandos kapitonas): „Noriu pirmiausia pasveikinti Alytaus rankininkus, jie tikrai gerai kovojo ir yra verti kelialapio į finalą. Mums trūko geros komandinės gynybos ir greitų atakų, Alytus buvo gerai išanalizavę mūsų žaidimą, o mes nebuvome pasiruošę pulti prieš juos. Aišku, namuose nenorėjome nuvilti savo žiūrovų, tačiau gaila, kad nepavyko, nors ir žaidėjai atidavė 100 procentų savęs“.

Alytiškiai pastaraisiais metais kopia ant prizininkų pakylos laiptelio – pernai buvo treti, užpernai – antri. Jie ne kartą pabrėžė, kad pagaliau norėtųsi tapti ir čempionais.

Beje, Alytaus rankininkai vieninteliai šį LRL sezoną sugebėjo kartą įveikti „Dragūno“ atstovus ir tai padarė Klaipėdoje rezultatu 19:17 (8:12). Tad, jei finale susitiks alytiškiai ir klaipėdiečiai, tikimasi, kad rungtynės bus itin atkaklios ir intriguojančios.

Priminsime, kad antrąją vietą LRL reguliariajame čempionate užėmę Alytaus „Almeidos-Stronglaso“ atstovai ketvirtfinalyje daug jėgų neišeikvojo – be didesnės įtampos dukart (28:21 ir 29:22) nugalėjo Šiaulių „SM Dubysos-Gubernijos“ ekipą.

HC „Vilnius“ rankininkams ketvirtfinalyje prireikė visų trijų rungtynių: jie seriją prieš Varėnos „Ūlą“ laimėjo rezultatu 2:1. Sostinės rankininkai pirmąsias ketvirtfinalio rungtynes Varėnoje laimėjo 6 įvarčių skirtumu – 24:18 (11:9), tačiau antrose rungtynėse namuose po dramatiškos kovos ir dviejų pratęsimų nusileido minimalia persvara – 31:32 (10:13). Lemiamos ketvirtfinalio rungtynės Varėnoje taip pat buvo labai įtemptos ir čia pergalę minimalia persvara – 24:23 (13:12) išplėšė HC „Vilnius“.

Kovos dėl medalių – nuo gegužės 9 d.

Lietuvos rankinio lygos kovos dėl aukso ir bronzos medalių prasidės nuo gegužės 9 dienos. Didžiajame finale bus rungtyniaujama iki trijų pergalių, dėl bronzos medalių – iki dviejų pergalių. Aikštės pranašumą turi aukštesnę vietą I etape užėmusi komanda.

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)