Prieš sekmadienio startą šeštadienį komandos dar susirungs „In-Port Race“ uosto varžybose.

„Artėjantis šeštasis etapas bus kiek mažiau ekstremalus nei etapas Itažajos link“,- teigia „Team Brunel“ komandos navigatorius Andrew Cape. „Vėjai nebus tokie stiprūs, o temperatūros aukštesnės. Tai ne pirmas kartas, kai buriuojame iš Brazilijos į Ameriką, tad daugmaž žinome, ko tikėtis.“

Ko gero, daugiausia iššūkių ir netikėtumų buriuotojams pateiks pusiaujo juosta, apie kurią net ir tikėdamiesi paprastesnio etapo buriuotojai kalba atsargiai.

„Nereikia jo (šeštojo etapo) nuvertinti, nes vis tiek teks kirsti pusiaują, kur pasitaiko doldrums (bevėjė žemo slėgio zona prie pusiaujo), o jie iškart įspėja apie pavojų ir gali sukurti itin pavojingas situacijas“,- įspėja R. Milevičius.

„Team Brunel“ komandai šis etapas nebus lengvas ir dėl to, jog nuo lyderių „Abu Dhabi Ocean Racing“ atsilikdami net devyniais taškais, jie negali leisti sau atsipalaiduoti. Be to, į lenktynes sugrįžo ir kitas rimtas pretendentas į nugalėtojus – kinų „Dongfeng“ komanda, kuri lūžus stiebui nebaigė penktojo etapo.

„Kiekvienas etapas yra nauja galimybė, bet šis etapas jau yra pats tas laikas atsitiesti. Tai kaip ir bus lemiamas etapas, kuris parodys, ar mes dar galim kovoti dėl pirmos vietos. Teoriškai mes dar turim galimybę, bet žinant kaip plaukia kiti laivai ir kokia didelė konkurencija, tai mūsų šansus šiek tiek sumenkina,“ – iki starto likus porai dienų kalbėjo R. Milevičius.

„Dabar esame nusivylę, pikti, tačiau užsidegę kitą etapą parodyti, ką galime. Todėl dabar visą energiją skiriame tam, kad užsitikrintume savo poziciją trejetuke – konkrečiai, antroje vietoje“,- priduria sportininkas.

Pasak komandos kapitono Bouwie Bekkingo, vis didesnę reikšmę įgauna ir „In-Port Race“ uosto lenktynės. Kiekvieno sustojimo uostuose vykstančių lenktynių rezultatai į bendrąją įskaitą neskaičiuojami, tačiau jei lenktynių pabaigoje laivai turėtų tiek pat taškų, rezultatą nulemtų uosto varžybų taškai. Mažėjant atotrūkiui tarp komandų turimų taškų, „In-Port Race“ uosto lenktynių rezultatai tampa vis svarbesniu galimai aukštesnės vietos garantu. „Team Brunel“ komanda „In-Port Race“ varžybų įskaitoje kol kas užima antrąją vietą ir turi tiek pat taškų, kiek ir lyderiai „Abu Dhabi Ocean Racing“ – po 14.

Itažajos „In-Port Race“ uosto lenktynės startuos šeštadienį 20 val. Lietuvos laiku (14 val. vietos laiku). Organizatoriai suteiks galimybę stebėti tiesioginę uosto lenktynių transliaciją internetu, o Vilniuje buriuotojai ir buriavimo entuziastai stebėti tiesioginės varžybų transliacijos rinksis į vyninę „In Vino”.

„In-Port Race“ uosto varžybos „Team Brunel“ komandai taip pat bus ir proga išmėginti komandos susidirbimą su naujuoju įgulos nariu ispanu Javier de la Plaza. 2000 metų pasaulio buriavimo čempionas Javier de la Plaza keičia tik penktajam etapui galėjusį prisijungti Dirką de Ridderį.

„Mes žinojome iš anksto, kad Dirkas de Ridderis turi kitų įsipareigojimų ir galės su mumis buriuoti tik viename etape. Javieras yra puiki pamaina. Žinau jį dar nuo praėjusių varžybų. Jis geriausias Genujos burių reguliuotojas Europoje ir puikus vairininkas,“- komplimentų naujam komandos nariui negailėjo kapitonas B. Bekkingas.

Jam pritarė ir R. Milevičius: „Nekantriai laukiame naujo įgulos nario. Jis turėtų įnešti šviežio oro į „Team Brunel“ komandą. Žiūrėsim, kaip seksis kartu“.

Daugiau nei 9000 kilometrų etapas startuos sekmadienį, 20 val. Lietuvos laikų (14 val. vietos laiku). Tiesioginę transliaciją bus galima stebėti internetu.

„Volvo Ocean Race“ yra aukščiausio lygio buriavimo profesionalų lenktynės aplink pasaulį. 2014 metų spalio pradžioje startavusi regata truks iki šių metų liepos. Iš viso devynis etapus turintis maršrutas driekiasi beveik 40 tūkst. jūrmylių (72 tūkst. km). „Volvo Ocean Race“ pripažįstamos vienu sudėtingiausių ir daugiausiai ištvermės reikalaujančių sporto įvykių planetoje šalia Dakaro Ralio ar „Tour de France“ dviračių lenktynių. Gyvai varžybas galima sekti www.volvooceanrace.com

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją