Net buvo dingtelėjusi mintis, kad gal reikia duoti žaidybinės praktikos ir atstovavimo savo šaliai pasaulio pirmenybėse patirties mūsų atsarginiam vartininkui Simui Baltrūnui, nes Mantas Armalis, sparčiai kopdamas karjeros laipteliais, vieną dieną gali atsidurti ir už Atlanto, kur, kaip visi žinome, atkrintamos varžybos baigiasi kur kas vėliau, nei Lietuvos nacionalinė komanda startuoja pasaulio pirmenybėse.

Be to ir traumų tikimybė didesnė. Dainius Zubrus per šiuos keliolika sezonų už Lietuvą žaidė tik du kartus.

O apie rungtynes tai ir nėra daug ką pasakyti. Šaunuolis Aivaras Bendžius - įmušė du svarbius įvarčius. Tikiuosi, kad šie įvarčiai pasitikėjimo savimi pridės ir kitiems buvusiems mano komandos draugams iš Elektrėnų „Energijos“. Norėtųsi daugiau iš tų jaunuolių, kurie žaidybinio laiko gauna pakankamai, bet kol kas nėra tokie produktyvūs, kokiais mes esame juos kitu laiku matę. Gal kas sakys, kad nereikia Dievo į medį varyti - trejos rungtynės - dvi pergalės. Sutinku – geras rezultatas. Bet paaiškinsiu kodėl.

Aš manau, kad šiame turnyre Lietuvos rinktinė gali kovoti dėl pirmos vietos. Kaip ir tikėjausi, Nyderlandų komanda nelaukė paskutinės dienos rungtynių dėl išlikimo su Estija ir patiesė Kroatiją. Anglai čia Eindhovene nugalėjo Korėją, o mes juos nugalėjome praeitais metais Vilniuje.

Visi šiame turnyre yra vieni kitiems pavojingi. Todėl tikiu, kad įmanoma įveikti Korėją šeštadienį. Ir tokiu atveju paskutinę dieną liktų nugalėti Didžiąją Britaniją ir mes čempionai! Esame juos nugalėję ir be D. Zubraus 2007 metais Slovėnijoje ir šioje komandoje yra pakankamai žmonių ne tik tą pergalę iškovojusių, bet ir apskritai su britų ledo rituliu gerai susipažinusių.

Mes turime savo gretose galbūt geriausią turnyro vartininką, mes antri pagal tai, kaip sekasi žaisti kiekybinėje mažumoje, taip pat pagal metimų efektyvumą. Uždirbame daugiausiai iš visų kiekybinės daugumos laiko. Tai kodėl gi ne?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)