„Kiekvienas naujai išrinktas vadovas turi matyti savo viziją, kokios bus permainos ir ar jų bus – pamatysime. Visi trys kandidatai buvo vienodo pajėgumo, o S. A. Hanseno darbo rezultatus pamatysime laikui bėgant“, – sakė viena iš keturių rinkimų stebėtojų buvusi N.Medvedeva.

Blede buvo patvirtinta ateinančių ketverių metų EA Taryba bei trys viceprezidentai – J. Gracia, bulgaras Dobrimiras Karamarinovas ir vokietis Frankas Henselis. EA vadovai pateikė ataskaitas už 2013-2014 metų sezonus bei informaciją apie planuojamus 2015-ųjų ir 2016-ųjų biudžetus.

Federacijų vadovai sutarė dėl pakeitimų EA varžybų sistemoje: nuo šiol Europos taurės daugiakovių varžybos taps Europos komandiniu daugiakovių čempionatu.

Kongreso metu taip pat svarstytas Kosovo įstojimas į EA šeimą. Norint tapti EA nariu reikia, kad pritartų visos 50 organizacijai priklausančių valstybių. Vis dėlto Serbijos delegacija pasisakė prieš Kosovo įstojimą ir šį klausimą buvo nutarta spręsti 2017 metais vyksiančiame kongrese, kurį patikėta surengti Vilniui.

„Organizuoti tokį renginį yra didžiulė garbė. Į jį atvyks daugiau nei 200 žmonių iš visų 50-ies EA narių šalių. Tai yra Vilniaus ir visos šalies pristatymas Europai, kadangi žmonės labai domisi tomis valstybėmis, į kurias atvyksta, – džiaugėsi N. Medvedeva. – Tokio masto renginys Lietuvoje vyks pirmą kartą, neskaičiuojant Europos čempionatų, kurie vyko Kaune. Padarėme puikų pristatymą, kuris visiems patiko. Manau, kad sugebėsime suorganizuoti šį renginį aukščiausiu lygiu ir taip populiarinti Lietuvą.“

Paraišką organizuoti 2017 metų kongresą LLAF pateikė prieš dvejus metus. EA Taryba peržvelgė visų kandidatų paraiškas ir atrinko du geriausius – Vilnių bei Norvegijos miestą Bergeną. Blede vykusio kongreso metu vyko balsavimas ir balsų dauguma buvo nuspręsta, kad įtakingiausi Europos lengvosios atletikos žmonės po dvejų metų atvyks į Lietuvos sostinę.

Pripažinimo sulaukė ir LLAF prezidentas E. Skrabulis: EA įvertino lietuvio indėlį vystant lengvąją atletiką ir apdovanojo jį EA auksiniu ženklu. Tokį apdovanojimą gavo vos septynių valstybių atstovai.

Numatoma, kad 2017-ųjų EA kongresas Vilniuje vyks pirmą balandžio savaitę.