Marijampolės „Sūduva“, kitame pusfinalyje po dviejų mačų pirmavusi prieš Kelmės „Antivį-Etovį“ 2:0, nesugebėjo pergalingai užbaigti serijos savo žiūrovų akivaizdoje ir penktadienį nusileido kelmiškiams 1:3 (26:24, 17:25, 15:25, 17:25).

Po rungtynių „Sūduvos“ vadovas Raimondas Bendžiūnas pasakojo: „Jau dabar žvelgdamas į statistiką matau, kad mūsų lyderiai šiandien toli gražu nesužaidė taip, kaip Kelmėje. Kita vertus, jungiantis žaidėjas, matydamas, kad kažkam iš lyderių nesiseka, galėjo paieškoti ir kitų variantų. Šiandien mačiau pavienį, o ne komandinį žaidimą. Mus smarkiai iš vėžių išmušė kelmiškių padavimai, jie namuose tikrai tokių nedemonstravo - nesugebėdami tiksliai priimti kamuolio, negalėjome žaisti savo žaidimo“.

„Kelmės tinklininkai žaidė, o mes stovėjome. Šiandien nebuvo komandos, nebuvo ir žaidimo – jei kamuolys sunkiai perskrisdavo į kitą aikštelės pusę, tai apie ką mes galime kalbėti?“, - po pralaimėjimo lakoniškas buvo „Sūduvos“ kapitonas Olegas Čebialis.

„Šiandien startiniame šešete išleidau mūsų jaunąjį jungiantįjį, o su pagrindiniu Arnoldu Barauskiu ramiai ant suolelio sėdėjome, stebėjome pirmą setą ir tarėmės, ką daryti. Į aikštelę išbėgęs Arnoldas sutvarkė visą žaidimą. „Sūduvos“ vyrai šiandien nebuvo tinkamai nusiteikę, o ir sunku tai padaryti, kai pirmauji serijoje 2:0, kažkiek psichologiškai nusiramini. Bet laukia tris kartus sunkesnis mačas, nes marijampoliečiai padarys išvadas“, - kalbėjo „Antivio-Etovio“ treneris Ramūnas Barauskis.

Ketvirtosios pusfinalio serijos tarp Marijampolės „Sūduvos“ ir Kelmės „Antivio-Etovio“ rungtynės bus žaidžiamos Marijampolėje balandžio 11 dieną.

Vilniaus tinklininkės vos neįkando tituluotajai „Achemai“

Penktadienį prasidėjo Lietuvos moterų tinklinio čempionato pusfinalių iki dviejų pergalių serija. Pirmose rungtynėse Vilniaus „Tauro-VTC“ jaunosios tinklininkės privertė savų žiūrovų akivaizdoje gerokai pasinervinti Lietuvos čempionę ir Baltijos lygos vicečempionę Jonavos „Achemos-KKSC“ ekipą. Visgi lygioje ir atkaklioje kovoje vilnietės nusileido rezultatu 1:3 (25:17, 23:25, 25:22, 25:8).

Kitame pusfinalyje Kauno „Heksa“ nesunkiai 3:0 (25:21, 25:12, 25:11) nugalėjo Lietuvos sporto universiteto tinklininkes.

Pajėgiausios Lietuvos moterų tinklinio komandos – „Achema“ ir „Heksa“ visą sezoną rungtyniavo Baltijos lygoje, o Lietuvos čempionate jos pateko iškart į pusfinalį. Kitos devynios komandos Lietuvos pirmenybėse rungėsi tarpusavyje dėl dviejų likusių vietų pusfinalyje. Pirmą vietą reguliariajame sezone iškovojo LSU studentės, o antrą – Vilniaus „Tauro-VTC“ tinklininkės.

Po pirmų pusfinalio rungtynių Kauno „Heksos“ trenerė Jolita Virbickienė kalbėjo: „Šiandien mes savo varžoves pranokome patirtimi – dalyvavimas Baltijos moterų lygoje merginoms davė labai daug. Rezultatu esu patenkinta, o kalbant apie žaidimą – visada yra kur tobulėti“.

Jonavos „Achemos-KKSC“ treneris Saulius Matikonis buvo nepatenkintas Lietuvos pirmenybių tvarkaraščiu: „Pasibaigus Baltijos lygai mes visą mėnesį turėjome laukti Lietuvos čempionato pusfinalio. Tiek laiko nežaidžiant jokių rungtynių sportininkėms sunku išlaikyti gerą formą, komanda išsibalansuoja. Visgi tikiuosi, kad mūsų žaidimas tik gerės ir iki finalo susigrąžinsime anksčiau turėtą sportinę formą.“

Lietuvos moterų tinklinio čempionato pusfinalio serijoje šeštadienį „Tauras- VTC“ ir „Achema- KKSC“ žais Vilniuje. Antras serijos rungtynes šiandien Kaune žais ir „LSU“ bei „Heksa“ komandos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją