Lietuvos čempionato finalai šeštadienį prasidės 13 valandą.

Grasinimai Lietuvos rekordininkui

Finale kovos Lietuvos rekordininkas Vitalijus Subačius. Net septyniolikto Lietuvos čempiono titulo siekiantis kaunietis svorio kategorijoje iki 91 kg pusfinalyje taškais 3:0 įveikė Roką Mišauską.

„Buvo atkakli kova, abu pademonstravome geriausia, ką galime. Manau, kad pergalę lėmė patirtis. Finale laukia dar didesnė intriga, nes bokse vienas smūgis gali nulemti nugalėtoją“, - sakė 36-erių metų V. Subačius.

Vitalijus Subačius

Finale rekordininkas susitiks su vilniečiu Tadu Tamašausku. Pusfinalyje T. Tamašauskas taškais 3:0 pranoko praėjusių metų vicečempioną, vietos sirgalių aktyviai palaikytą kėdainietį Paulių Zujevą. Paklaustas, ar finale bus nutrauktas V. Subačiaus rekordas, T. Tamašauskas „rėžė iš peties“.

„Jam jau užteks būti čempionu. Padarysiu viską, kad V. Subačiaus rekordas pasibaigtų ties skaičiumi 16. Jo rekordinė serija galėjo baigtis anksčiau, tačiau po pateikto protesto praėjusiame čempionate jis buvo pripažintas čempionu. Pasistengsiu ištaisyti šią klaidą. Būdami 36-erių metų sportininkai jau neprogresuoja, jie tik gali palaikyti sportinę formą. Mano pusėje staigumas, greitis ir aš jais pasinaudosiu“, - tvirtino už V. Subačių net 11-a metų jaunesnis T. Tamašauskas.

Žada nuvainikuoti olimpinį prizininką

Įspūdingomis pergalėmis kelią į finalą prasiskynė Londono olimpiados prizininkas Evaldas Petrauskas. Kaip ir ketvirtfinalyje, pusfinalio kovoje E. Petrauskui užteko mažiau nei vieno raundo. Per 2 minutes ir 40 sekundžių jis aiškia persvara nugalėjo Aleksandrą Mironovą.

„Varžovas dar jaunas, dar neturi patirties ir prieš kovą labai jaudinosi. Psichologinė įtampa ir patirties stoka jam sutrukdė pasirodyti pagal galimybes“, - varžovo nenuvertino E. Petrauskas.

Daug sunkesnę kovą olimpiniam prizininkui iš Vilniaus finale žadėjo jo varžovas kaunietis Deividas Kliučakas: „Varžovai tarsi sustingsta prieš E. Petrauską. Jis pataiko gerą smūgį ir teisėjas skaičiuoja nokdauną. Po to varžovas bijo dar kartą praleisti smūgį ir patirti antrą nokdauną. Manęs visiškai neslegia E. Petrausko autoritetas, man į ringą netgi lengviau eiti, kai žinau, kad varžovas labiau tituluotas. Visi laukia gerų rezultatų iš jo, o ne iš manęs. Man tikrai nestinga drąsos, o jos trūko jo varžovams. Finale galimybės lygios“.

Rinktinės lyderiai rengiasi profesionalų kovoms

Atkaklią E. Petrausko ir D. Kliučako kovą finale prognozuoja ir olimpiados prizininko treneris Vladimiras Bajevas: „Finale bus įdomiau ir pačiam Evaldui, nes ruošiamės šešių raundų kovoms profesionalų ringe, o pirmose dvejose Lietuvos čempionato kovose jis kovojo tik po vieną raundą. Finale laukia stipresnis varžovas ir bus įdomi kova. Kiekvienas sportininkas nori laimėti prieš tituluotą varžovą ir siekia parodyti geriausia, ką sugeba. Varžovo titulai suteikia dar daugiau motyvacijos“.

Nesunkią pergalę pusfinalyje iškovojo ir kitas Lietuvos rinktinės lyderis Eimantas Stanionis. Svorio kategorijoje iki 69 kg kaunietis pusfinalyje taškais 3:0 įveikė vilnietį Andrejų Varencevą.

„Pirmas čempionato dienas neturėjau kovų, todėl neskubinau įvykių ir nesistengiau žūtbūt iškovoti pergalę jau pirmame raunde. Kol kas nesu geriausios sportinės formos, nes rengiuosi profesionalų lygos kovoms, kur teks kovoti aštuonis raundus. Šių metų tikslas – užsitikrinti vietą Rio de Ženeiro olimpinėse žaidynėse. Iškovoti kelialapį į olimpiadą turime galimybę APB profesionalų lygoje, taip pat Europos žaidynėse ir pasaulio čempionate“, - sakė E. Stanionis.

Birželio pradžioje APB (AIBA Profesional Boxing) profesionalų lygoje E. Stanionis susitiks su Londono olimpinių žaidynių prizininku ir pasaulio vicečempionu rusu Andrejum Zamkovojumi.

Lietuvos čempionate intriguojančios dvikovos laukia ir moterų finaluose, kur kovos pasaulio čempionato dalyvės – Anna Starovoitova ir Vaida Valskytė.

Lietuvos bokso čempionato finalų poros:

VYRAI

Svorio kategorija iki 52 kg Marius Vyšniauskas (Panevėžys) – Kirilas Golubevas (Vilnius)
Svorio kategorija iki 56 kg Mindaugas Bankauskas (Kėdainiai) – Andrejus Linda (Panevėžys)
Svorio kategorija iki 60 kg Ruslanas Jefremovas (Kaunas) – Edgaras Skurdelis (Vilnius)
Svorio kategorija iki 64 kg Deividas Kliučakas (Kaunas) – Evaldas Petrauskas (Vilnius)
Svorio kategorija iki 69 kg Deividas Girulis (Šilutė) – Eimantas Stanionis (Kaunas)
Svorio kategorija iki 75 kg Tomas Pivorunas (Vilnius) – Paulius Petronis (Kaunas)
Svorio kategorija iki 81 kg Vladimiras Milevskij (Vilnius) – Kęstutis Pūkas (Kauno raj.)
Svorio kategorija iki 91 kg Vitalijus Subačius (Kaunas) – Tadas Tamašauskas (Vilnius)
Svorio kategorija virš 91 kg Mantas Valavičius (Kaunas) – Paulius Prišmantas (Kaunas)

MOTERYS

Svorio kategorija 48-51 kg Lina Miklovytė (Šilutė) – Laura Buterlevičiūtė (Šilutė)
Svorio kategorija 57-60 kg Anna Starovoitova (Vilnius) – Deimantė Gugaitė (Kaunas)
Svorio kategorija 60-64 kg Austėja Aučiotė (Šilutė) – Vaida Valskytė (Vilnius)
Svorio kategorija 69-75 kg Paulina Strelčiūnaitė (Kaunas) – Karina Kazarijan (Vilnius)
Svorio kategorija virš 80 kg Šarūnė Parutytė (Klaipėda) – Džesika Balsevičiūtė (Klaipėda)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)