Rungtynėse nežaidė iš Anglijos išvakarėse grįžę šios šalies „Premier“ lygos čempionai Donatas Kumeliauskas ir Darius Pliskauskas. Rinktinės vartus gynė Stokholmo „Djurgarden“ (Švedija) vartininkas Mantas Armalis.

Lietuvos rinktinė nuo pirmųjų rungtynių minučių kiek netikėtai perėmė iniciatyvą į savo rankas ir kontroliavo žaidimą.

Pirmąją realią progą pasižymėti lietuviai sukūrė žaisdami mažumoje, kai vienas prieš varžovų vartininką iššoko Ugnius Čižas, tačiau nepergudravo varžovų vartininko.

Netrukus Lietuvos rinktinė pelnė įvartį, kai antrosios kiekybinės daugumos metu ją išnaudojo Danielius Bogdziulis (07:21, Mindaugas Kieras).

Varžovai atsakė tuo pačiu, išnaudoję kiekybinę persvarą ir išlyginę rezultatą. Kėlinio pabaigoje U. Čižas puikiai asistavo Danieliui Nomanovui, kuris grūste įgrūdo ritulį į varžovų vartus (16:07 U.Čižas, E. Bauba).

Antrojo kėlinio viduryje baltarusiai rezultatą išlygino 2:2. Varžovai ėmė didinti tempą ir išlygino žaidimą.

Trečiajame kėlinyje Lietuva vėl išsiveržė į priekį, kai Dovydas Kulevičius smeigė ritulį į varžovų vartus iš kairiojo pusiau krašto (46:18, Aivaras Bendžius, Andrius Židkovas). Netrukus vėl puikiai suveikė šių žaidėjų tarpusavio ryšys, kai D. Kulevičius puikiai išmaudė varžovų gynybą ir A. Bendžiui beliko pasiųsti ritulį į tuščius vartus (50:05, D. Kulevičius, A. Židkovas).

Baltarusiai rezultatą sušvelnino tolimu smūgiu išnaudoję kiekybinę persvarą – 4:3, bandė gelbėti rungtynes, tačiau Edgaras Rybakovas pasiuntė ritulį į tuščius varžovų vartus (59:45, Nerijus Ališauskas) ir nuramino aistras.

Geriausiu Lietuvos komandoje pripažintas D. Kulevičius.

Po rungtynių Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Berndas Haake pažymėjo, kad „komanda šiandien sužaidė gerai, žaidė agresyviai ir demonstravo komandinį žaidimą“.

Trenerio teigimu, reikia ir toliau gerinti žaidimą vienas prieš vieną.

„Labai svarbu apsiginti vienas prieš vieną visose situacijose - prie vartų, už vartų. Šioje rinktinėje gynėjams teks didžiulis vaidmuo, kadangi komandoje nėra keturių gynėjų. Tad teks pasistengti puolėjams ne tik atakuojant varžovų vartus, bet ir padedant gynyboje“,- apie artėjantį pasaulio čempionatą kalbėjo B. Haake.

Po ketvirtadienio mačo paaiškės galutinė rinktinės sudėtis. Komanda sekmadienį išskris į Olandiją, kur pirmadienį dvikova su šeimininkais pradės kovas pasaulio čempionate.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)