56 dvikovos minutę varėniškiai 2 įvarčiais pirmavo – 23:21, tačiau nuo to laiko nesugebėjo įmesti nė vieno įvarčio ir pralaimėjo.

Sostinės rankininkus į pergalę vedė Jūris Aganauskas, įmetęs 7 įvarčius, Martynas Žala ir Domantas Čuplinskas (4 iš 7 m) pelnė po 6 įvarčius, Šarūnas Sakalauskas – 3.

Varėnos komandai 6 įvarčius (4 iš 7 m) įmetė Remigijus Čepulis, 5 – Arminas Grigėnas, 3 – Donatas Lesnickas, po 2 – Kęstutis Ikasala, Šarūnas Krisiulevičius, Gražvydas Sereičikas ir Gediminas Barasas.

Priminsime, kad HC „Vilnius“ pirmas ketvirtfinalio rungtynes Varėnoje laimėjo 6 įvarčių skirtumu 24:18 (11:9), tačiau antrose rungtynėse namuose po dramatiškos kovos ir dviejų pratęsimų nusileido minimalia persvara 31:32 (10:13).

Kita Vilniaus komanda – „VHC Šviesa“ - lemiamose ketvirtfinalio rungtynėse Kaune prieš vietos „Granito-Gajos-Kario“ ekipą triumfavo rezultatu 24:21 (11:10) ir seriją iki dviejų pergalių laimėjo 2-1.

Vilniaus rankininkų gretose išsiskyrė 7 įvarčius įmetęs Skirmantas Plėta, 5 pasiekė Valdas Drabavičius, po 4 – Tomas Bernatavičius ir Mindaugas Sukackas (4 iš 7 m).

Iš Kauno komandos 7 kartus pasižymėjo Vaidas Drevinskas, po 3 – Valdas Jarukas, Mindaugas Urbonas ir Paulius Šarkauskas.

Kauniečiai pirmose ketvirtfinalio rungtynėse namuose išplėšė pergalę rezultatu 34:29 (17:16), antrose rungtynėse sostinėje jau dominavo vilniečiai 35:28 (20:15). Tas pats buvo ir trečiose rungtynėse.

Taigi, „VHC Šviesa“ pusfinalyje susitiks su Klaipėdos „Dragūno“ rankininkais, o HC „Vilnius“ – su Alytaus „Almeidos-Stronglaso“ atstovais.

Komentarai:

„Džiugu, kad pasiekėme šią pergalę ir iškovojome kelialapį į pusfinalį. Visos šios serijos metu žaidėjams kartojau, kad turime išnaudoti savo ilgesnį atsarginių žaidėjų suolelį. Akcentavau, kad varžovai yra pavargę, o mes, besikeisdami, būsime šviežesni ir galime laimėti. Tai ir įvyko. Malonu“, - iškart po rungtynių džiaugsmo emocijų neslėpė HC „Vilnius“ vyriausiais treneris Marius Baranauskas.

Jis pabrėžė, kad ir pusfinalyje bandys išnaudoti savo kozirius.

„Pusfinalyje teks kautis su alytiškiais. Jie labiau patyrę ir vyresni, tad bandysime juos nustebinti jaunatvišku maksimalizmu, greičiu ir kovingumu. Žiūrėsime, ar tai pasiteisins“, - sakė M. Baranauskas.

„Ūlos“ treneris Rolandas Markinas apgailestavo, kad anksčiau laiko tenka baigti čempionatą.

„Apmaudu, kai pralaimi vos vieno įvarčio skirtumu. Jei pralaimėtume dešimties ar didesniu įvarčių skirtumu, matytume, kad esame akivaizdžiai silpnesni, tada nebūtų taip skaudu. Dabar tai lyg dūris į širdį. Galima sakyti, kad pritrūko vos kruopelytės sėkmės. Kai dabar atsuki laiką atgal, viską galėjo lemti vos viena-kita klaidelė. Liūdna, bet jau nieko nepakeisime. HC „Vilnius“ rankininkai kovėsi išties gražiai, jie verti pergalės“, - kalbėjo „Ūlos“ treneris R. Markinas.

Kitame ketvirtfinalyje lemiamas rungtynes laimėjusios Vilniaus „VHC Šviesa“ ekipos treneris Gintaras Paškevičius sakė, kad viską lėmė gynyba.

„Visos ketvirtfinalio serijos metu akcentavome gynybą ir tai pasiteisino. Džiugu, kad Vilniuje rankinis dar gyvas, juk dvi šio miesto komandos rungtyniaus pusfinalyje, tad, bet kokiu atveju, bent viena ekipa pasidabins Lietuvos rankinio lygos medaliais. Mes pusfinalyje neketiname nuleisti rankų, nesvarbu, kad teks kautis su daugkartiniais šalies čempionais – Klaipėdos „Dragūno“ rankininkais. Netaupysime jėgų, kausimės iš paskutiniųjų“, - pabrėžė „VHC Šviesa“ treneris.

LRL reguliaraus čempionato nugalėtojai „Dragūno“ rankininkai ketvirtfinalyje dukart (44:19 ir 38:16) sutriuškino Pasvalio „Rankininko/SM“ ekipą, o antrą vietą užėmę Alytaus „Almeidos-Stronglaso“ atstovai ketvirtfinalyje  dukart (28:21 ir 29:22) nugalėjo Šiaulių „SM Dubysos-Gubernijos“ ekipą.

Pusfinalio susitikimai iki dviejų pergalių prasidės nuo balandžio 15 dienos (trečiadienio). Pirmos rungtynės vyks Klaipėdoje ir Alytuje, kadangi šios ekipos dominavo reguliariame čempionate.

Didžiajame finale bus rungtyniaujama iki trijų pergalių, dėl bronzos medalių – iki dviejų pergalių. Aikštės pranašumą turi aukštesnę vietą I etape užėmusi komanda.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (64)