Maždaug du mėnesius stipriausi irkluotojai krovė baterijas Graikijoje, kur buvo surengtos dvi treniruočių stovyklos. 9 sportininkai sezonui Graikijoje rengėsi nuo vasario 9-os dienos iki kovo 2-os. Antra stovyklos dalis, kurioje rinktinę papildė dar trys atletai, prasidėjo kovo 9-ą dieną ir tęsėsi iki dabar.

Saulius Ritteris ir Rolandas Maščinskas

Ši regata vyksta kiek kitokiu formatu nei įprasta. Penktadienį sportininkai dalyvauja atrankos varžybose, o finalai vyksta šeštadienį pirmoje dienos pusėje. Antroje šeštadienio pusėje irkluotojai į atranką stoja dar sykį, o sekmadienį nuo ryto dar kartą varžosi dėl medalių.

Praėjusiais metais Italijoje varžėsi 16 mūsų šalies sportininkų, kurie iš viso laimėjo 14 medalių.

Šiemet Pjediluke prie starto linijos stos dvi dvivietės įgulos: Milda Valčiukaitė ir Donata Vištartaitė bei Saulius Ritteris ir Rolandas Maščinskas, vienvietininkas Mindaugas Griškonis, jaunasis Armandas Kelmelis ir keturvietė, kurioje yra šeši kandidatai.

„Kas startuos keturvietės įguloje dar yra neaišku, tačiau abi dienas valties sudėtis bus skirtinga. Tie du irkluotojai, kurie neirkluos keturvietėje, varžybose rungsis dvivietėje valtyje“, – apie planus regatoje pasakojo rinktinės treneris Mykolas Masilionis.

Lietuvos vyrų keturvietės M4x įgulos treniruotė

Šiuo metu keturvietės įgulos komandą sudaro šeši sportininkai – Martynas Džiaugys, Vytautas Lapatiukas, Žygimantas Gališanskis, Dominykas Jančionis, Aurimas Adomavičius ir Dovydas Nemeravičius.

Lietuvos vyrų keturvietės įgulos treniruotė

LIF tikisi, kad 2015 metais naujai suformuota keturvietė įgula iškovos kelialapį į 2016 metų olimpines žaidynes. Tam pasaulio čempionate rugpjūčio mėnesį reikia užimti bent 8-ą vietą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją