Ilgai šiame divizione neplanuoja užsibūti Pietų Korėja, kuri atkeliavo iš aukštesnės grupės, nes užleido vietą pernai Vilniuje grupę laimėjusiai Lenkijai. Korėjiečiai 2018 metais bus olimpiados šeimininkais ir iki to laiko jie privalo suburti pajėgią rinktinę, jei nenori pažeminimo olimpinio turnyro metu.

Tad jau Olandijoje matysime stipresnę P. Korėjos komandą, kurią sustiprins NHL patirties turintys žaidėjas. Tiesa, pirmą kartą rinktinės marškinėlius užsivilksiantis Mike'as Testwuide'as NHL lygoje taip ir nesužaidė nė vienerių rungtynių, o Filadelfijos „Flyers“ marškinėlius vilkėjo tik per parodomąsias rungtynes su Naujojo Džersio „Devils“, tačiau AHL (Amerikos ledo ritulio lygoje) sužaidė 170 rungtynių. Ši lyga yra dukterinė NHL lyga, kurioje tobulinasi į ją besibeldžiantys žaidėjai.

M. Testwuide'as dvejus metus žaidė Azijos lygoje, turi P. Korėjos pasą ir pagal IIHF reikalavimus jau gali ginti rinktinės garbę. Azijos lygoje per dvejus metus 48 rungtynėse 28-erių dešinysis puolėjas pelnė 56 įvarčius ir atliko 59 rezultatyvius perdavimus.

P. Korėjos rinktinėje žais ir dar trys Šiaurės Amerikoje gimę ledo ritulininkai. Dvejus metus rinktinėje žaidžia Brockas Radunske'as, kuris taip pat ragavo AHL duonos, ir pusbroliai Michaelas Swiftas bei Bryanas Youngas, gimę Kanadoje.

Savo gretas stiprina ir Kroatija. Kroatai į Olandiją atsiveš tris Kanadoje gimusius ledo ritulininkus, kurie jau turi Kroatijos pasus. Tai – vienerias rungtynes Nešvilio „Predators“ komandoje sužaidęs vartininkas 28-erių Markas Dekaničius, Sent Lujiso „Blues“ komandoje ketveriose rungtynėse ant ledo pasirodęs 34-erių metų puolėjas Mike'as Glumačas ir šešis sezonus NHL duoną valgęs 33-ejų metų puolėjas Andrew Murray'us. Visi jie dvejus metus žaidžia Zagrebo „Medveščako“ (KHL) komandoje.

Šis trejetukas prisidės prie Vilniuje jau pernai Kroatijos rinktinėje žaidusių Kanadoje gimusių trijų ledo ritulininkų.

Lietuvos rinktinės Eindhovene ant ledo gali laukti ir muzikinis akcentas. Didžiosios Britanijos rinktinės kandidatų sąraše yra Liamaas Stewartas – garsaus rokerio Rodo Stewarto sūnus. Australijos ir Didžiosios Britanijos pilietybes turintis 20-metis puolėjas žaidė aštuoniolikamečių ir dvidešimtmečių rinktinėse, dabar kviečiamas į vyrų rinktinės stovyklą.

Lietuvos rinktinė pasaulio čempionate startuos balandžio 13 dieną rungtynėmis su olandais, o po dienos kovos su Kroatija. Balandžio 16 dieną mūsiškių lauks dvikova su Estija, balandžio 18 dieną – akistata su P. Korėja, o turnyrą lietuviai baigs balandžio 19 dieną rungtynėmis su Didžiąja Britanija.