Panevėžyje į bokso ringą kopė 118 boksininkų, kurie buvo suskirstyti į 14 svorio kategorijų. Vaikinų varžybose daugiausia aukso medalių iškovojo šeimininkai. Panevėžiečiai laimėjo keturis aukso medalius, tris iškovojo vilniečiai, du pelnė šilutiškiai.

Bokso tradicijomis garsėjančioje Šilutėje auga pamaina 2012 metų Londono olimpiados prizininkui E. Petrauskui. Lietuvos jaunių čempionu tapo jaunesnysis jo brolis Lukas. Jis buvo nenugalimas svorio kategorijoje iki 70 kg. L. Petrauskas kartu su stipriausiais bendraamžiais pradėjo pasirengimą Europos jaunių čempionatui, kuris gegužės mėnesį vyks Ukrainos mieste Lvove.

„Europos čempionate tikimės iškovoti bent vieną medalį. Daugiausia vilčių dedame į sunkiasvorį Mareką Korolkovą, pernai Europos čempionate jis užėmė 5-ą vietą. Pajėgūs iškovoti medalius yra panevėžiečiai broliai dvyniai Rokas ir Eividas Avižoniai ir šilutiškis L. Petrauskas. Tačiau bokse daug kas priklauso nuo burtų. Svarbu jau pirmose kovose negauti Europos jaunių bokse dominuojančių rusų, škotų ir azerbaidžaniečių“, - sako Lietuvos jaunių rinktinės treneris Sergejus Golubevas.

Pernai Europos jaunių čempionato prizininkais tapo du lietuviai – Robertas Jokulys iš Šilutės ir Artūras Zinkovskis iš Kėdainių.

Svarbiausios jaunių varžybos šiais metais – pasaulio čempionatas, jis vyks rugsėjo pradžioje Sankt Peterburge (Rusija).

Lietuvos jaunių merginų čempionate kovojo dešimt boksininkių, dvejose svorio kategorijose. Čempionėmis tapo vilnietė Katryna Gelažnikaitė (svorio kategorija iki 57 kg) ir pasvalietė Greta Stakauskaitė (iki 63 kg).

„Kai moterų boksas 2012 metų Londono olimpiadoje buvo įtrauktas į olimpinių žaidynių programą, jis vis labiau populiarėja. Nors Lietuvoje moterų boksas – vis dar gan egzotiška sporto šaka, tačiau sportuoti pradeda tikrai gabios merginos, kurios yra pajėgios pasiekti gerų rezultatų ir tarptautinėse varžybose“, - teigia Lietuvos bokso federacijos atstovas Donatas Mačianskas.

Lietuvos jaunių bokso čempionai (svorio kategorijos):

Vaikinai:

Svorio kategorija iki 44 kg – Domas Valickas (Panevėžys)
Svorio kategorija iki 46 kg – Julius Pečkys (Šilutė).
Svorio kategorija iki 48 kgDeividas Bagdonavičius (Panevėžys)
Svorio kategorija iki 50 kg – Rokas Avižonis (Panevėžys)
Svorio kategorija iki 52 kg – Laimonas Raibikis (Kaunas)
Svorio kategorija iki 54 kg – Nikita Pavlovas (Vilnius)
Svorio kategorija iki 57 kgMindaugas Steponavičius (Pasvalys)
Svorio kategorija iki 60 kg – Eividas Avižonis (Panevėžys)
Svorio kategorija iki 63 kg – Arijus Vitlipas (Alytus)
Svorio kategorija iki 66 kgTautvydas Čapkauskas (Kretinga)
Svorio kategorija iki 70 kg Lukas Petrauskas (Šilutė)
Svorio kategorija iki 75 kg – Rokas Vasiliauskas (Marijampolė)
Svorio kategorija iki 80 kgMartynas Nesavas (Vilnius)
Svorio kategorija virš 80 kgMarekas Korolkovas (Vilnius)

Merginos:

Svorio kategorija iki 57 kg – Katryna Gelažnikaitė (Vilnius)
Svorio kategorija iki 63 kg – Greta Stakauskaitė (Pasvalys)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)