Jau balandžio 3-ią dieną 16.00 val. U-18 rinktinės kandidatai Elektrėnuose žais draugiškas rungtynes su Baltarusijos aukščiausioje lygoje žaidusia Gardino „Neman-2“ ekipa, o balandžio 6-ą 18.30 val. ir 7-ą 13.30 val. rungtyniaus su Elektrėnų „Energiją“ ketvirtfinalyje įveikusia Žlobino „Metallurg-2“ komanda.

„Neman-2“ ledo ritulininkai reguliariame sezone užėmė antrą vietą, o ketvirtfinalyje serijoje iki trijų pergalių 3:1 įveikė „Gomel-2“ komandą. Pusfinalyje Gardino ledo ritulininkai serijoje iki keturių pergalių 4:1 nusileido trečią vietą reguliariame sezone užėmusiai „Junior“ ekipai, kuri finale 4:1 nepaliko vilčių reguliaraus sezono laimėtojai „Metallurg-2“ komandai.

Energija“ su „Neman-2“ ekipa reguliariame sezone sužaidė ketverias rungtynes, kuriose iškovojo vieną pergalę (3:4, 1:4, 2:1, 2:7), tuo tarpu „Metallurg-2“ komandos elektrėniečiams įveikti nepavyko - reguliariame sezone pralaimėjo keturis (0:7, 2:7, 2:3, 2:8), o ketvirtfinalyje - tris kartus (2:4, 0:2, 2:3).

Iš „auksinės“ praėjusių metų rinktinės, kuri Škotijoje vykusiame pasaulio čempionato II diviziono A grupės turnyre iškovojo pirmą vietą, kandidatų stovykloje dalyvaus devyni ledo ritulininkai (Edgaras Protčenko, Danielis Benilovas, Kostas Gusevas, Tomašas Krukovskis, Artūras Laukaitis, Ilja Četvertakas, Edvinas Boroška, Lukas Žukauskas ir Dominykas Bogdziulis) ir vienas vartininkas (Artūras Pavliukovas).

Lietuvos aštuoniolikmečiai į Slovėniją autobusu išvyks balandžio 9-ą dieną, o pirmas rungtynes balandžio 12-ą žais su Italijos rinktine. Čempionate taip pat dalyvaus Austrijos, Japonijos, Slovėnijos ir Ukrainos rinktinės. Pirmą vietą I diviziono B grupėje iškovojusi komanda pateks į I diviziono A grupę, paskutinė B grupės komanda iškris į II divizioną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)