Vietas finalo ketverte užsitikrino trys klubai – Kaliningrado „Delovaja Rus“ (Rusija), Kauno „Baltų ainiai“ ir Elektrėnų „Lokiai – Poseidonas“. Dėl ketvirtos vietos vyksta arši kova ir ji žada būti intriguojanti iki paskutinio teisėjo švilpuko.

Žibalo į ramiai rusenusį ledo ritulio lygos laužą įpylė „pankai“. Vilniaus „Hockey Punks“ ledo ritulio klubas atsibudo tik paskutinėse rungtynėse sezone, kuomet liko tik minimalūs šansai patekti į finalo ketvertą. Ir tuo šansu vilniečiai puikiai naudojasi.

„Hockey Punks“ iškovojo pergales keturiose paskutinėse rungtynėse iš eilės, tiesa, dvejos jų baigėsi techninėmis pergalėmis, ir dabar teliko laimėti vienintelę kovą trečiadienį vakare, Vilniaus pramogų arenoje 20.00 val., prieš lygos autsaiderius Vilniaus „Ober–Haus“.

„Mums pasisekė, jog galime žaisti lemiamas rungtynes dėl teisės rungtyniauti finalo ketverte. Sėkmingai susiklosčiusios aplinkybės lėmė, jog viską turime savo rankose. Tiesa, „Ober–Haus“ šį sezoną mums nėra pats parankiausias varžovas – iš trejų rungtynių laimėjome tik vienerias. Tad kausimės ir tikimės laimėti. Tokiose rungtynėse ne viską lemia meistriškumas ir įgūdžiai, daug ką reiškia žaidėjų charakteris. Laukia įdomios rungtynės“,- apie lemiamą reguliariojo sezono dvikovą sakė „Hockey Punks“ vyriausiasis treneris Šarūnas Kuliešius.

Lyg „Hockey Punks“ noro žaisti finalo ketverte būtų negana, intrigą žada ir varžovai - „Ober–Haus“ ledo ritulininkai.

„Kausimės iki paskutinio kraujo lašo!“, - rimtu veidu NLRL atstovui spaudai mestelėjo viešintis nenorėjęs vienas „Ober–Haus“ vadovų. Principiniame derbyje sostinėje laukiama kieta kova.

Tiesa, „Hockey Punks“ net ir nepaguldę „oberio“ ant menčių, gali prasibrauti į finalo ketvertą. Ketvirtadienį 19.45 val. pagrindiniai „pankų“ konkurentai „Juodupės“ ledo ritulininkai žais Elektrėnuose su vietos „Lokiais–Poseidonu“. „Juodupės“ nesėkmės atveju finalo ketverte vis tiek žaistų „Hockey Punks“, mat Vilniaus ir Juodupės komandos turi po lygiai taškų, o tarpusavio rungtynių balansas yra „Hockey Punks“ klubo naudai.

Deja, tačiau net ir patekę į finalo ketvertą, „Hockey Punks“ jame žaistų ne stipriausios sudėties.

„Mūsų ekipos gynėjas Darius Kasparaitis negali žaisti finalo ketverte, kadangi čempionate galioja taisyklė, jog finaluose gali žaisti tik tie ledo ritulininkai, kurie buvo registruoti bent ketvirtyje reguliaraus sezono rungtynių. Darius sužaidė vos vienerias. Kalbinome Darių kovo mėnesį surinkti reikiamą šešių rungtynių skaičių, tačiau jo verslo reikalai už Atlanto sutrukdė Dariui kovą praleisti Lietuvoje“, - portalui hockey.lt sakė Š.Kuliešius.

NLRL finalo ketvertas įvyks Elektrėnuose kovo 21-22 dienomis. Šeštadienį 16.00 val. pirmame pusfinalyje žais „Delovaja Rus“ ir „Hockey Punks“ arba „Juodupė“, 19.00 val. antrame pusfinalyje susitiks „Baltų ainiai“ ir „Lokiai–Poseidonas“.

Sekmadienį 13,30 val. įvyks rungtynės dėl trečios vietos, 17.00 val. bus žaidžiamas finalas.

Atviro Lietuvos ledo ritulio čempionato turnyro lentelė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, pergalės po baudinių serijos, pralaimėjimai po baudinių serijos, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai):


1. Kaliningrado „Delovaja Rus“ 24 20 1 1 2 197:88 63
2. Kauno „Baltų ainiai“ 24 15 2 0 6 145:100 49
3. Elektrėnų „Lokiai-Poseidonas“ 23 11 0 1 11 107:122 34
4. Vilniaus „Hockey Punks“ 23 9 1 1 12 87:119 30
5. Juodupės „Juodupė“ 23 9 1 1 12 102:103 30
6. Rokiškio „Rokiškis“ 24 8 0 2 14 105:139 26
7. Vilniaus „Ober-Haus“ 23 4 1 0 18 97:169 14

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją