- Ką Jums reikštų dalyvavimas olimpiadoje?

- Tai tikriausiai būtų svarbiausias mano sportinės karjeros pasiekimas. Kai pradėjau sportuoti vienuoliktoje klasėje, nuo tada nuolatos stebėdavau olimpines varžybas, pasaulio ir Europos varžybas. Visi žinojo, kad jei rodo čempionato ar olimpiados bėgimo varžybas, manęs prisišaukti niekam nepavyks (juokiasi).

- Kada atėjo pirma mintis apie dalyvavimą olimpiadoje?

- Sunku būtų rasti sportininką nesvajojančio dalyvauti olimpiadoje, bet išsikeliami tikslai sau auga palaipsniui. Pirmiausia, norime pagerinti trenerio pasiekimus, o tada jau kiekvienas užsibrėžiame sau vis kitokius sportinius tikslus ir planus. Mano tikslas – olimpiada. Tiesa, būtų puiku joje sudalyvauti ne vieną kartą.

- Ko reikia, kad išsipildytų ši Jūsų sportinė svajonė?

- Pirmas svarbus žingsnis – rudenį vyksiantis Berlyno maratonas. Būtent jo metu tikiuosi įvykdyti olimpinį maratono laiko normatyvą – 2 val. 18 min. Šiuo metu mano geriausias rezultatas buvo pasiektas rudenį, Vilniaus maratone, tada finišavau per 2 val. 23,41 min. Tad tereikia laiką pagerinti 6 minutėmis ir vyksiu į olimpiadą.

- Nuo ko priklausys, ar pavyks pagerinti savo asmeninį rezultatą beveik 6 minutėmis?

- Rezultatą lemti gali įvairiausi veiksniai. Trasa, orai, kiti dalyvaujantys sportininkai, kokį tempą jie diktuos. Kaip žinia, būtent Berlyne pernai metais buvo pagerintas pasaulio maratono rekordas. Viską, ką galiu padaryti iš savo pusės, jau darau. Aktyviai sportuoju, saugau sveikatą nuo ligų, traumų. Esu suplanavęs šiam sezonui tris treniruočių stovyklas. Dvi iš jų bus Slovakijoje ir viena Italijoje.

- Ar į treniruočių stovyklas vyksite vienas?

- Jau balandžio mėnesį į pirmas treniruotes išvyksiu kartu su kita „Kauno maratono klubo“ nare, ir olimpiete – Rasa Drazdauskaite. Jai padėsiu ruoštis vasarą vyksiančiam pasaulio čempionatui, o ji su manimi pasidalins savo olimpine patirtimi. Dėl vėlesnių treniruočių partnerio dar nežinau, bet palaikymo ir pagalbos ruošiantis svajonės įgyvendinimui sulaukiu labai daug. Labai padeda trenerė ir olimpietė Inga Juodeškienė, klubo nariai, draugai ir artimieji.

- Iki Berlyno maratono liko pusmetis. Ar per tą laiką išvysime Jus kitose varžybose?

- Varžybose tikrai dalyvausiu, bet ne maratono. Per metus gerai pasirodyti galima tik 2 maratono distancijos varžybose. Nubėgus maratono distanciją, kūnui ir raumenims atsigauti reikia labai daug laiko. Esu nusistatęs taisyklę per metus sudalyvauti tik vienose maratono varžybose ir joms skirti visas jėgas. Tiesa, tikrai dalyvausiu įvairiose 10 kilometrų, pusės maratono ar kitų trumpesnių distancijų varžybose. Vienos iš tokių bus ir birželio mėnesį vyksiantis Kauno maratonas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)