Šešios buriuotojų komandos, tarp jų – ir „Team Brunel“ su pirmu jachtų lenktynėse aplink pasaulį dalyvaujančiu lietuviu Roku Milevičiumi, pavojingiausiu laikomą etapą pradės ne anksčiau kaip antradienį popiet.

„Saugumas pirmiausia“,- teigia „Volvo Ocean Race“ generalinis direktorius Knutas Frostadas.

Pasak jo, toks sprendimas priimtas dėl to, kad nėra tiksliai aišku, kurlink pasisuks šis itin didelis ir stiprus ciklonas. Tačiau net jei „Pam“ visa savo jėga nesmogtų Naujajai Zelandijai, per anksti krantus palikusiam laivynui pavojų keltų milžiniškos ciklono išjudintos bangos.

K. Frostado teigimu, laivai gali susidoroti su labai stipriais vėjais, tačiau čia kalba eina apie didžiules bangas be jokių galimybių laivams pasislėpti.

Buriuotojų ir varžybų organizatorių planus pakoregavęs uraganas – kuo tikriausias priminimas, kad prieš akis – ne tik ilgiausias, tačiau ir ypatingu atšiaurumu ir pavojais pasižymintis etapas. Pietų Ramiajame vandenyne nevaldomai įsibėgėjantys vėjai, kaustantis šaltis ir laivų negailinčios bangos – tokia kasdienybė laukia buriuotojų, ketinančių įveikti 6,776 jūrmyles (apie 12,5 tūkst. km) nuo Ouklando Naujojoje Zelandijoje iki Itajos Bazilijoje.

Uosto varžybos – šeštadienį

Tuo tarpu šeštadienį, kovo 14 d., varžybos „In-Port Race“ Ouklando uosto teritorijoje įvyks kaip numatyta – 3 val. sekmadienio paryčiais Lietuvos laiku.

Orų prognozės tądien žada ne tik puikias buriavimo sąlygas su pakankamai vėjo ir malonia saulės šiluma, bet ir įspūdingą reginį varžybų žiūrovams. Kaip ir visus kituose uostuose vykusius „In-Port Race“, šį buriavimo aistruoliai galės stebėti internetu tiesiogiai.

Pakeitimai „Team Brunel“ komandoje

Nors olandų komanda „Team Brunel“ strategija – varžybose nekeisti komandos sudėties, vis tik to nepavyko išvengti. Ouklando sustojimo metu R. Milevičiaus komandos draugas prancūzas Laurentą Pagesas susilaužė porą šonkaulių ir nebegali tęsti varžybų, todėl jį keičia olandų buriuotojas Dirkas de Ridderis.

„Dirkas yra vienas geriausių trimerių pasaulyje“,- užtikrintai teigia komandos kapitonas Bouwe Bekkingas. - Puikiai jį pažįstu, ne kartą buriavome drauge, tiksliai žinau, ko galiu tikėtis iš Dirko.“

Pasak R. Milevičiaus, nepaisant to, kad paskutinius du etapus komandą lydėjo nesėkmės, „Team Brunel“ atsakingai ruošėsi artėjančiam sudėtingam etapui. Per virtualią klausimų-atsakymų sesiją lietuvis patvirtino, kad komanda pailsėjusi ir nusiteikusi puikiai, o jis, net grasant uraganiniams vėjams, visiškai pasitiki tiek ja, tiek laivu.

„Mes žinome, kad tai bus labai pavojingas etapas, todėl žiūrime į jį su didele pagarba“,- sakė Rokas Milevičius.

„Team Brunel“ kapitonas tvirtina, jog šis etapas yra tai, ką buriavimas gali pasiūlyti didžiausio.

„Bus akimirkų, kai negalėsim savęs pakęsti už tai, kad čia atsidūrėme, bet kita vertus, tai - kone įspūdingiausias ir laukiamiausias kiekvieno buriuotojo įvykis šiose varžybose“ – sakė. B. Bekkingas

„Volvo Ocean Race“ yra aukščiausio lygio buriavimo profesionalų lenktynės aplink pasaulį. Spalio pradžioje startavusi regata truks iki kitų metų liepos. Iš viso devynis etapus turintis maršrutas driekiasi beveik 40 tūkst. jūrmylių (72 tūkst. km). „Volvo Ocean Race“ pripažįstamos vienu sudėtingiausių ir daugiausiai ištvermės reikalaujančių sporto įvykių planetoje šalia Dakaro Ralio ar „Tour de France“ dviračių lenktynių. Gyvai varžybas galima sekti volvooceanrace.com.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)