Antra finišavo Milda Vilčinskaitė – 56,32 min. (Kauno maratono klubas), trečia – jos sesė dvynė Monika Vilčinskaitė 58,46 min.

SK „Vilniaus baltai“ narė V. Žūsinaitė po apdovanojimų ceremonijos santūriai džiaugėsi pergale ir teigė, kad turėjo ypatingą motyvaciją nugalėti.

„Džiaugiuosi rezultatu. Galbūt nesitikėjau, kad tokiu tempu įveiksiu distanciją. Trasa lygi, kažkaip maniau, kad bus daugiau kalvų. Buvau stovykloje Portugalijoje, bėgiodavau kalnuose. Tad čia sugrįžus į Lietuvą ir dalyvaujant varžybose nebuvo sudėtinga. Jaučiuosi labai gerai“, - po pergalingo finišo kalbėjo V. Žūsinaitė.

Ji nuo pirmų kilometrų įgijo solidžią persvarą prieš artimiausias konkurentes ir neleido suabejoti savo pranašumu.

„Varžovės liko gerokai už nugaros. Laimei, ne viena bėgau, man padėjo Remigijus Kančys, kuris palaikė norimą tempą. Mes kartu startavome, nuolat mane ragino ir buvo lengviau įveikti distanciją“, - varžybas komentavo stajerė bei pridūrė, kad dieną prieš Jonavos bėgimą ją sukrėtė pirmo trenerio Antano Naruševičiaus netektis.

„Kai išbėgau, sau pasakiau, kad noriu laimėti dėl trenerio. Trasoje visą laiką galvojau apie jį, tai man suteikė papildomos motyvacijos. Manau, jis stebėjo mano startą iš viršaus ir padėjo laimėti“, - kalbėjo V. Žūsinaitė.

Dabar artimiausiuose jos planuose – kovo pabaigoje pusmaratonis Varšuvoje ir Hanoverio maratonas balandžio 19-ą dieną. Lengvaatletė tikisi pagerinti pergalingo Vilniaus maratono rezultatą.

„Tikrai galiu prabėgti geriau. Tą rodo pasiruošimo etapas. Taip pat neapleisiu startų ir stadione. Turiu tikslų, tačiau nenoriu apie juos garsiai kalbėti“, – teigė perspektyvi stajerė.

Atsirevanšavo už praėjusius metus

Kur kas atkaklesnė kova dėl nugalėtojo taurės ir 150 eurų piniginio prizo užvirė tarp kelių stiprių stajerių. Prie starto linijos stojo praėjusių metų šio bėgimo nugalėtojas Justinas Beržanskis, pernai šalies antrą maratono rezultatą pasiekęs Valdas Dopolskas, žinomas maratonininkas Darius Sadeckas, Mindaugas Viršilas.

Beveik iki pat finišo dėl pirmos vietos varžėsi J. Beržanskis ir D. Sadeckas. Visgi, pastarasis Lietuvos bėgimo taurės antrame etape 1 min. ir 6 sek. pagerino šios 15 km trasos rekordą. „F.O.C.U.S. Running“ narys distanciją įveikė per 46 min. ir 43 sek.

Antras liko praėjusių metų šio bėgimo nugalėtojas J. Beržanskis (46,52, klubas „Cosmo“), trečią vietą užėmė Mindaugas Viršilas (48,00, „Pilėnai“).

„Pernai likau antras, šiemet su Justinu apsikeitėme vietomis, aš užėmiau pirmą vietą. Tam tikra prasme – revanšas. Jonavoje norėjosi patikrinti jėgas, šis bėgimas – tokia kontrolinė treniruotė. Iš pradžių neturėjau tikslo varžytis dėl pergalės“, - kalbėjo D. Sadeckas.

„Justinas (Beržanskis) didžiąją dalį trasos bėgo priekyje. Jį pavijau maždaug 10 kilometre. Vėliau porą kilometrų bėgome kartu. Likus 3 km truputį nutolau, specialiai nedidinau tempo, labiau natūraliai pavyko šiek tiek atitrūkti. Stengiausi išlaikyti šį atstumą ir pavyko.
Ne taip dažnai dalyvauju varžybose, tačiau tai jau šiemet antra mano pergalė. Pavyko nugalėti Suginčių bėgime aplink Želvos ežerą. Artimiausias startas – Berlyne, kovo gale bėgsiu pusmaratonį. Maratonas laukia galbūt rudenį“, – šypsojosi bėgimo nugalėtojas D. Sadeckas.

Artimiausias - 3-ias Lietuvos bėgimo taurės etapas - vyks kovo 22-ą Šiauliuose. Tai bus bėgimas aplink Rėkyvos ežerą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją