S. Maslabojevas šeštadienį „Siemens arenoje“ bus centrinė vakaro figūra, kadangi jis vienintelis iš Lietuvos atstovų grumsis keturių pusiau sunkaus svorio kategorijos kovotojų turnyre.

Pusfinalyje 27-erių sportininkas stos prieš lenką Kryspiną Kalskį. Dėl vietos finale taip pat varžysis Fabio Kwasi iš Olandijos ir Dorinas Robertas iš Rumunijos.

Penktadienį visi turnyre dalyvausiantys atletai lipo ant svarstyklių, kad sužinotų savo svorį. Pamatęs skaičius S. Maslabojevas lengviau atsikvėpė – kovotojas dabar sveria 91,9 kg. O prieš mėnesį sunkiasvorių varžybose neretai pasirodantis mūsiškis buvo sunkesnis 11,6 kg.

„Šįryt dar svėriau 93,5 kg., bet prieš oficialų svėrimą surengiau treniruotę. Visą pastarąją savaitę sportavau užsivilkęs dvejas kelnes, tris megztinius ir striukę, atsisakiau riebaus maisto. Štai ir rezultatas“, – DELFI sakė S. Maslabojevas.

Nors po tokių treniruočių jis jaučiasi gerokai išvargęs, turnyre klaipėdietis žada kautis aktyviau nei įprastai.

„Aš mėgstu kovoti „antru numeriu“, bet šįkart paruošiau kitokią taktiką – bandysiu eiti į priekį ir spausti, laužyti, stengtis minimaliai susižeisti ir maksimaliai sužeisti. Pusfinalyje bandysiu užbaigti kovą kuo anksčiau, kad liktų daugiau jėgų finalui. Kita vertus, būsiu labai atsargus, saugosiuosi traumų. Ir taip prieš kelias dienas padariau kvailystę – treniravausi su mažiau patyrusiu porininku, bandžiau šiek tiek pažaisti ir gavau traumą – dabar guzas ant kojos“, – pasakojo „Sparta Gym“ klubo atstovas.

Prieš varžybas S. Maslabojevas peržiūrėjo po vieną kiekvieno iš potencialių konkurentų kovų vaizdo įrašą. Lietuvio nuomone, grėsmingiausiai atrodo F. Kwasi.

„Olandas ir rumunas – lygiaverčiai varžovai. Jie – ne tokie kaip visi, kažkokie kreivoki, šleivoki, sunku į juos pataikyti. Sakyčiau, abu tikrai nepatogūs priešininkai. Rumunas apie gynybą per daug negalvoja ir be perstojo eina į priekį, bet spėčiau, kad finale susimatysime su F. Kwasi. Jis – jaunas, tačiau turi labai nemažai profesionalių kovų patirties, kartą nugalėjo mūsiškį Vėjų Vietriną, mano seną sparingo partnerį. Aišku, iki olando man pačiam dar reikės prieiti“, – svarstė S. Maslabojevas.

Neskaitant pusiau sunkaus svorio kategorijos kovotojų turnyro, žiūrovų laukia dar vienuolika akistatų, kuriose susigrums Lietuvos ir užsienio atletai.

„KOK World GP“ turnyro kovos:

Fabio Kwasi (Olandija) – Dorinas Robertas (Rumunija)
Sergejus Maslobojevas – Kryspinas Kalski (Lenkija)

Kitos šeštadienio dvikovos:

Martynas Jasiūnas – Chico Kwasi (Olandija)
Valdemaras Kulda – Rokas Karoblis
Herkus Lukošiūnas – Jordy Laretas (Olandija)
Karoblis Buslys – Vitalijus Melnikovas (Latvija)
Matas Stebuliauskas – Ayo Daly (Airija)
Martynas Knyzelis – Stepanas Cirligas (Moldova)
Ignas BarysasPatrickas Wixtedas (Airija)
Igoris Osininas – Kyriakos Alepidis (Kipras)
Ernestas Dapkus – Luke‘as Whelanas (Anglija)
Henrikas Vikšraitis – Mateuszas Kopiecas (Lenkija)
Karolis Liukaitis – Rodrigo Ferreira (Brazilija)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (52)