Į Europos bokso konfederacijos oficialų varžybų kalendorių įtrauktas D. Pozniako turnyras yra vienas didžiausių jaunimo bokso turnyrų Europoje.

„Vilniuje kasmet susirenka labai pajėgūs Europos jaunieji boksininkai. Šiais metais labai stiprias komandas atsivežė ukrainiečiai, prancūzai, švedai, uzbekai ir kiti. Lietuvos boksininkams tai puiki galimybė patikrinti savo jėgas su geriausiais kitų šalių bendraamžiais“, – sakė turnyrą atidžiai stebintis 2012 m. Londono olimpiados prizininkas Evaldas Petrauskas.

Dukart D. Pozniako turnyrą laimėjęs E. Petrauskas tikisi, kad nemažai perspektyvaus jaunimo netrukus papildys ir Lietuvos vyrų rinktinę.

„D.Pozniako turnyre kasmet turime ne po vieną čempioną, todėl drąsiai galima tvirtinti, kad Lietuvoje auga stipri jaunųjų boksininkų karta. D. Pozniako turnyras jauniesiems boksininkams tarsi tramplinas į suaugusiųjų boksą“, – tikino E. Petrauskas.

Pernai D. Pozniako turnyro čempionais tapo trys lietuviai – Tadas Šakočius, Tomas Olbergis ir Dovydas Šernas. Visi jie kovas pradės ketvirtadienį vyksiančiuose ketvirtfinaliuose. Burtai čempionams lėmė labai pajėgius varžovus.

Svorio kategorijoje iki 91 kg T. Olbergis susitiks su pasaulio jaunių čempionato prizininku Ikboljonu Choldarovu. Pirmą turnyro dieną uzbekas per pirmą raundą įrodė savo pranašumą prieš čeką Havelą Jirką. Svorio kategorijoje virš 91 kg T. Šernas kovos su ukrainiečiu Viačeslavu Havriliuku, kuris preliminarioje kovoje 3:0 įveikė Tamirą Avakovą iš Izraelio. Svorio kategorijoje iki 75 kg T. Šakočius susikaus su lietuvį Artūrą Zajančkovskį nugalėjusiu Panagiu Onoyfrioju iš Kipro.

„Prieš kovą visų varžovų galimybės laimėti yra lygios. Sunkiausia bus T. Olbergiui, jis kovos su pasaulio čempionato prizininku. Laimėti preliminarią kovą uzbekui pakako vieno raundo. Jo varžovas nebuvo toks silpnas, tačiau jį slėgė varžovo autoritetas. Todėl ir ketvirtfinalio kovos nugalėtoją lems tai, kaip boksininkai nusiteiks prieš kovą“, – teigė Lietuvos jaunimo rinktinės treneris Miroslavas Krepštul.

Trenerio teigimu, kiti čempionai – T. Šernas ir T. Šakočius turi geras galimybes apginti čempionų titulą.

„Burtai čempionams buvo negailestingi, bet jeigu jie įvykdys trenerių reikalavimus ir tinkamai nusiteiks kovoms, viskas jų rankose. T. Šerno varžovas iš Ukrainos – labai pajėgus boksininkas, tačiau lietuvis jam niekuo nenusileidžia ir gali iškovoti pergalę. Visas galimybes laimėti turi ir T.Šakočius. Tačiau čia yra jaunimo boksas ir jis dažnai būna nenuspėjamas“, – prognozavo treneris M. Krepštul.

Lietuvos edukologijos universiteto Didžiojoje sporto salėje D.Pozniako turnyro čempionai paaiškės šeštadienį.

D. Pozniako turnyro, kuris vyksta Lietuvos edukologinio universiteto Didžiojoje sporto salė (Studentų g. 39), programa (renginys nemokamas):

Kovo 12 d. (ketvirtadienis) 13-20 val. – ketvirtfinaliai;
Kovo 13 d. (penktadienis) 15-20 val. – pusfinaliai;
Kovo 14 d. (šeštadienis) 13-16 val. – finalai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją