Jos laikas – 20 dienų, 6 valandos, 30 minučių ir 30 sekundžių. Nugalėtojams pralaimėta beveik keturiomis valandomis.

Iš Sanjos uosto (Kinija) išplaukusi „Brunel“ įgula ilgą laiką buvo autsaiderės pozicijoje. Tačiau sugalvojusi gudrybę ji padarė 300 jūrmylių lanką ir išsiveržė į pirmą vietą.

Savaitę lyderės pozicijoje išsilaikiusi komanda nuo varžovų buvo atitrūkusi net 100 jūrmylių atstumu. Tačiau pasaka nesibaigė laimingai.

Vieną naktį „Brunel“ jachta įplaukė į milžinišką audros debesį ir nebesulaukusi vėjo sustojo vietoje. Pirmajam tokio rango varžybose dalyvaujančiam lietuviui teliko tik stebėti, kaip varžovai, apiplaukę debesį, vienas po kito jį lenkia.

Nusiritę į rikiuotės galą buriuotojai nebesugebėjo pavyti greitą tempą įgavusių konkurentų.

„Velnias! Kaip tai galėjo atsitikti?“ – vis dar negali patikėti R. Milevičius.

Pirmasis etape finišavo „MAPFRE“ ekipažas, aplenkęs „Abu Dhabi“, „Donfeng“, ir „Alvimedica“ komandas. Paskutinė atplaukė vienintelė varžybose dalyvaujanti moterų „SCA“ ekipa.

Bendroje įskaitoje po keturių etapų pirmauja „Abu Dhabi“ ir „Donfeng“ (po 8 tšk.) ekipažai. Paskutinius du etapus penktoje pozicijoje finišavusi „Brunel“ (14 tšk.) komanda vis dar yra trečia, bet savo galimybes triumfuoti varžybose itin sukomplikavo.

Dabar buriuotojai turės kelias savaites atokvėpio ir kovo 15 d. startuos ilgiausiame ir sudėtingiausiame penktame „Volvo Ocean Race“ etape į Itaja uostą Brazilijoje.

„Volvo Ocean Race“ yra aukščiausio lygio buriavimo profesionalų lenktynės aplink pasaulį. Spalio pradžioje startavusi regata truks iki kitų metų liepos. Iš viso devynis etapus turintis maršrutas driekiasi beveik 40 tūkst. jūrmylių (72 tūkst. km).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)