Lietuvos čempionate pirmaisiais smuikais grieš ir šeimininkų atstovai: geriausios sezono rezultatus turi jau pasirodymui Prahoje besiruošiantis rutulio stūmikas Šarūnas Banevičius, Europos vicečempionė sprinterė Lina Grinčikaitė, o LLAF taurės varžybose triumfavo Benediktas Mickus (800 m) ir Tomas Malakauskas (60 m barjerinis bėgimas).

„Smagu, kad Lietuvos čempionatas vyks Klaipėdoje, nes Klaipėda turi puikų maniežą ir visas sąlygas rengti tokias varžybas. Lietuvos čempionatas yra vienas svarbiausių sezono startų, kuriame sieksiu ne tik apginti čempionės titulą, bet ir geriausio sezono rezultato, – sakė L. Grinčikaitė. – Visada smagu startuoti namuose. Kaip sakoma, namų sienos padeda labiau siekti gerų rezultatų ir pergalių.“

Šis žiemos sezonas pajėgiausiai šalies sprinterei nebuvo labai sėkmingas. 60 metrų nuotolį ji greičiausiai įveikė per 7,37 sek. Europos uždarų patalpų čempionato normatyvas – vos 0,06 sek. geresnis.

„Šio sezono rezultatus vertinu vidutiniškai, norėtųsi bėgti greičiau nei per 7,37 sek., bet kol kas nepavyksta to padaryti. Vasaros sezonas mano pasirengime yra svarbiausias, bet meluočiau sakydama, kad žiemos sezonas visai nesvarbus ir jam nesiruošiu. Visada norisi startuoti aukščiausio rango varžybose ir siekti pergalių, tad neįvykdžius normatyvo į Europos čempionatą nusivylimo būtų, bet toks yra sportas“, – teigė neseniai varžybose Lenkijoje dalyvavusi L. Grinčikaitė.

Nedaug iki Europos čempionato normatyvų trūksta ir dar vienam sprinteriui Ryčiui Sakalauskui, Eglei Balčiūnaitei (800 m) bei Tomui Vitoniui (šuoliai į tolį). Šiuo metu teisę startuoti Prahoje jau iškovojo penki Lietuvos lengvaatlečiai.

Aistruolius intriguoti turėtų moterų šuolių į aukštį varžybos, kuriose startuos trečią sezono rezultatą pasaulyje turinti Airinė Palšytė. Analogiškoje vyrų rungtyje dalyvaus prieš tris savaites 22 metus gyvavusį Lietuvos rekordą pagerinęs Raivydas Stanys. Įdomi kova užvirs moterų 3000 m bėgime, kur „Danske Bank Vilniaus maratono“ nugalėtoja Vaida Žūsinaitė bandys aplenkti olimpinę čempionę penkiakovininkę Laurą Asadauskaitę-Zadneprovskienę.

Varžybų pradžia penktadienį – 12 val., šeštadienį – 10 val. Pirmos čempionato dienos kovas transliuos DELFI TV.

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją