Startavo 18 plaukikų, tarp kurių buvo vienas geriausių Lietuvos stajerių Grantas Dapkus. Plaukikams prizus buvo įsteigusi Lietuvos olimpiečių asociacija (LOA). Todėl varžybas stebėjo ir plaukikus sveikino Miuncheno olimpinių žaidynių (1972) čempionas Vladas Česiūnas ir plaukikė olimpietė LOA viceprezidentė Birutė Statkevičienė, kuri yra dalyvavusi pirmose šiuose varžybose ir laimėjus jas. B. Statkevičienė šiose varžybose įveikė 9 km 350 m.

Vyrų varžybose daugiausiai nuplaukė kaunietis G. Dapkus, įveikęs net 13 km 550 m. Tai - naujas varžybų rekordas. Marius Jankauskas buvo antras (10 km 300 m), o trečias liko Artūras Golovačius (9 km 100 m).

Moterų grupėje pirma buvo kaunietė Austina Kasperavičiūtė (9 km 600 m), antrą vietą užėmė Aušra Grabauskienė (8 km 950 m), o trečia buvo šiaulietė Sigita Janušytė (5 km 300 m).

Nežiūrint, kad plaukimo varžybų dieną Elektrėnuose vyko nemažai renginių - smiginio ir poledinės žūklės turnyrai, tačiau plaukikus pasveikinti atvyko miesto meras Kęstutis Vaitukaitis su patarėju, dalyvius taip pat sveikino Elektrėnų sporto, turizmo ir pramogų centro direktorius Kęstas Vitkauskas.