- Organizuojate turnyrus visame pasaulyje. 2014 metai federacijai buvo itin sėkmingi. Papasakokite plačiau apie Lietuvos bušido federacijos organizuojamus turnyrus?

- Per 16 Lietuvos bušido federacijos gyvavimo metų padaryta labai daug. Nuosekliu sunkiu darbu pasiekėme Europos viršūnę, mūsų reitingai tarptautinėse televizijose rodo, jog jau tapome geriausia kovos menų organizacija Europoje, pasirašėme sutartis su didžiausiais pasaulio sporto kanalais: „Eurosport“, „FightBOX”, „FN”, „Fox Sport”, ESPN ir kitais.

- Matėte ir užauginote nemažai sportininkų. Kokia jūsų nuomonė apie Lietuvos sportininkus viso pasaulio kontekste?

- Užauginome ne tik labai daug sportininkų, bet ir trenerių, kurie garsino ir garsina Lietuvą visame pasaulyje. Lietuvoje tikrai daug talentingų sportininkų – įvairaus amžiaus ir įvairių svorio kategorijų. Dėl to ir turnyruose stengiamės įtraukti daugiau svorių kategorijų kovų, norisi sudaryti sąlygas pasauliui pamatyti lietuvius. Drąsiai galiu teigti, kad būtent LBF dėka visas kovos menų pasaulis sužinojo apie Lietuvą kaip apie stiprią kovotojų tautą.

- Laukia ypatingi metai. Gal galite atskleisti, kiek turnyrų suplanuota 2015–ais?

- Panašu, kad mūsų laukia tikrai ne patys lengviausi metai. 2015–ais jau suplanuota 10 didelių tarptautinių bušido projektų, 4 tarptautiniai „Bushido SWAT“ atrankos turnyrai, Lietuvos atviras mėgėjų jaunimo ir suaugusiųjų čempionatas, Europos mėgėjų čempionatas.

- Ar dažnai kovotojai iš Lietuvos dalyvauja užsienyje organizuojamuose tarptautiniuose turnyruose?

- LBF stengiasi ir gali pasidžiaugti, tikrai nėra nei vieno turnyro, kuriame neturėtų progos pasirodyti ir Lietuvos kovotojų. Tiesa, ten pasirodo stipriausieji ir aukštai reitinguojami sportininkai.

- Gal galite išskirti labiausiai pasižymėjusius kovotojus 2014 metais?

- Jų yra tikrai ne vienas ir man labai sunku išskirti geriausius, turbūt kiekvienoje svorio kategorijoje galėčiau paminėti net po kelis sportininkus. Paminėsiu tik keletą: Ignas Barysas, Tadas Jonkus, Martynas Danius, Mindaugas Verzbickas, Karolis Liukaitis, Tomas Pakutinskas, Sergejus Maslabojevas ir kiti.

- O kas padarė didžiausią pažangą?

Jaunoji auganti bušido karta – Herkus Lukošiūnas ir Karolis Buslys.

- Ar nuolat ieškote naujų talentų bušido turnyrams, iš kur kovotojai pas jus ateina, kur jų ieškote? Kitaip tariant, kaip tampama profesionaliu kovotoju?

- Organizuojame Lietuvos, Europos ir pasaulio mėgėjų čempionatus, ten atsirenkame geriausius sportininkus. Bušido kovas pasirenka ir kitų kovos menų stilių kovotojai, kurie tikrai sėkmingai startuoja ir bušido ringe. Bušido taisyklės – universalios, pritaikytos visiems stiliams, tad kovotojai tikrai gali pademonstruoti savo pranašumus. Netikiu, jog turnyruose reikia vien pasaulinio garso veteranų. Labai norime užauginti ir naują pasaulinių žvaigždžių kartą - jaunimas tikrai turi, ką parodyti.

- Bušido turnyruose retkarčiais organizuojamos ir moterų kovos. Ar tai populiaru pasaulyje ir Lietuvoje?

- Moterų kovos tikrai populiarios, Lietuva taip pat turi stiprių moterų kovotojų, kurios garsina Lietuvą.

- Kada bušido fanai gali tikėtis 2015 metų starto?

- Kovo 14 d. bušido gerbėjų laukia įspūdingas „KOK World GP 2015” turnyras Vilniaus „Siemens arenoje“. Tai - pusiau sunkaus svorio kategorijų turnyras, kuriame Lietuvai atstovaus S. Maslabojevas ir kiti geriausi Lietuvos bušido kovotojai. Turnyre jie susikaus su žymiausiais kovotojais iš viso pasaulio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)