Šeštadienį vyks aukščiausios – laisvos klasės - standartinių šokių jaunių, jaunimo, suaugusiųjų ir senjorų grupių čempionatai, o vakaro dalyje žiūrovai išvys ir Lotynų Amerikos šokių varžybas Prienų rajono Savivaldybės mero taurei laimėti. Jaunių, jaunimo, suaugusiųjų ir senjorų grupių dalyviai varžysis dėl teisės atstovauti Lietuvai pasaulio ir Europos čempionatuose bei pasaulio ir Europos taurės varžybose.

Sekmadienį pasirodys įvairių žemesnių klasių šokėjai, kurie dar nėra pasiekę tokio aukšto meistriškumo lygio, kaip laisvos klasės čempionatų šokėjai. Žiūrovai galės stebėti jaunių, jaunimo ir suaugusiųjų grupių pirmenybes, o vakaro dalyje dėl čempionų titulo varžysis jaunimo iki 21-erių metų standartinių šokių grupės šokėjai.

„Šiame čempionate žiūrovai galės išvysti ne tik Lietuvoje, bet ir pasaulyje garsius mūsų šalies atstovus. Suaugusiųjų grupėje dėl čempionų titulo varžysis 2014 metų pasaulio čempionato bronzos medalių laimėtojai Evaldas Sodeika ir Ieva Žukauskaitė bei 2014 metų Europos čempionato finalininkai Vaidotas Lacitis ir Veronika Golodneva“, – pasakojo LSŠF viceprezidentas, čempionato ir pirmenybių direktorius Virginijus Visockas.

V. Visockas pasidžiaugė ir dėl to, kad kova vyks ne tik dėl pirmų vietų – suaugusiųjų grupėje dėl prizinės vietos varžysis ir jaunesni šokėjai vos prieš porą metų demonstravę labai aukštus rezultatus jaunimo grupėje, o jaunių ir jaunimo grupėse pasirodys šokėjai praėjusiais metais pasiekę aukštus rezultatus įvairiose tarptautinėse varžybose.

Čempionatų metu sportininkus vertins 9 aukščiausios kategorijos teisėjai iš Nyderlandų, Suomijos, Vokietijos, Slovakijos, Estijos, Latvijos, Italijos, Rusijos ir Belgijos. Pirmenybėse dalyvaujančius sportininkus vertins tie patys užsienio teisėjai ir dar 6 aukščiausios kategorijos teisėjai iš Lietuvos. Kiekvieną pirmenybių grupę vertins 9 teisėjų komisija, kurioje bus 6 užsienio šalių ir 3 Lietuvos atstovai.

Lietuvos sportinių šokių čempionatas Prienuose organizuojamas pirmą kartą. Jis vyks naujame Prienų sporto centre (Pramonės g. 20).

Šeštadienį varžybas nuo 17:50 val. tiesiogiai transliuos DELFI TV.

Renginio programa:

Šeštadienis (sausio 31 d.)

11 val. Jaunučių ir jaunių grupių pirmenybės bei senjorų grupių Lietuvos standartinių šokių čempionatas.

14 val. Jaunių, jaunimo ir suaugusiųjų grupių laisvos klasės Lietuvos standartinių šokių čempionato pirmieji turai.

18 val. Jaunių, jaunimo ir suaugusiųjų grupių laisvos klasės Lietuvos standartinių šokių čempionato finalo turai bei Lotynų Amerikos šokių varžybos Prienų rajono Savivaldybės mero taurei laimėti.

Sekmadienis (vasario 1 d.)

11 val. Jaunių, jaunimo ir suaugusiųjų grupių įvairių klasių Lietuvos pirmenybės.

17.30 val. Jaunimo iki 21 m. standartinių šokių čempionatas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją