Šiauliečiai nuo susitikimo pradžios išsiveržė į priekį ir pirmąjį diktavo savo sąlygas – 6:2, 12:8, 14:11.

43 rungtynių minutę vilniečių ekipos žaidėjas Mindaugas Sukackas išlygino rezultatą – 17:17, tačiau pusiausvyra buvo itin trumpai: netrukus šiauliečiai sužaidė atkarpą 7:0 (24:17) ir nebepaliko vicečempionams jokių vilčių.

Šiaulių komandos gretose išsiskyrė 8 įvarčius įmetęs Gabrielius Virbauskas, po 7 pridėjo Aivaras Budrys (2 iš 7 m) ir Mindaugas Nakvosas.

Vilniaus komandai 7 įvarčius (5 iš 7 m) pelnė Skirmantas Plėta, po 4 – Tomas Bernatavičius ir Mindaugas Sukackas.

Tai buvo saldus šiauliečių revanšas už 2014 metų spalio 1 dieną Vilniuje prieš „Šviesą“ patirtą pralaimėjimą – 27:26.

VHC „Šviesa“ su 14 taškų (7 pergalės, 4 pralaimėjimai) turnyro lentelėje užima ketvirtąją vietą, šiauliečiai su 6 taškais (3 pergalės, 8 pralaimėjimai) įsitaisė aštuntojo pozicijoje.

„Dragūnas“ 22 įvarčių skirtumu sutriuškino uteniškius

Dar vienas itin rezultatyvias rungtynes sužaidė penkiskart Lietuvos čempionas Klaipėdos „Dragūnas“. Šįkart Artūro Juškėno auklėtiniai Utenoje net 22 įvarčių skirtumu – 43:21 (20:10) sutriuškino vietos HC „Utena“ ekipą.

Pajūrio atstovai jau dešimtą dvikovos minutę pirmavo 8:2, o dar po tiek pat laiko trūktelėjo į priekį ir 11 įvarčių skirtumu – 16:5.

49 rungtynių minutę komandas skyrė 15 įvarčių – 18:33, tačiau netrukus dragūniečiai įmetė 7 įvarčius be atsako (40:19) ir tiesiog varė į neviltį Utenos rankinio sirgalius.

„Dragūną“ į pergalę vedė po 8 įvarčius įmetę Edvinas Vorobjovas (4 iš 7 m) ir Igoris Kopišinskis, 7 pridėjo Jonas Geryba, 5 – Šarūnas Ugianskis.

Iš Utenos komandos išsiskyrė 9 įvarčius (1 iš 7 m) įmetės Arūnas Urbonas, 4 – Andrius Katinas, 3 – Marius Deveikis.

Arūnas Urbonas (rezultatyviausias HC „Utena“ žaidėjas): „Visų pirma norėčiau atsiprašyti žiūrovų už tokį kraupų rezultatą. Kai nesumeti tiek laisvų metimų, negalima galvoti net apie garbingą pasipriešinimą, jau net nekalbu apie pergalę.“

Šarūnas Ugianskis (Klaipėdos „Dragūno“ žaidėjas): „Šios rungtynės mums sunkumų nesukėlė, galima sakyti, kad tai buvo lyg lengva treniruotė ir tiek.“

Dragūniečiai pirmąjį tarpusavio susitikimą, vykusį 2014 metų spalio 1 dieną Klaipėdoje, laimėjo dar solidesne persvara – 39:16.

„Dragūnas“ su 20 taškų (10 pergalių, 1 pralaimėjimas) Lietuvos „Vivus.lt rankinio lygos“ čempionate užima antrąją vietą, uteniškiai su 3 taškais (1 pergalė, 1 lygiosios, 10 pralaimėjimų) žengia priešpaskutiniai – devinti.

Varėnos „Ūla“ palaužė pasvaliečius

Varėnos „Ūlos“ rankininkai Pasvalyje be didesnio vargo rezultatu 27:19 (16:8) nugalėjo vietos „Rankininkas/SM“ atstovus.

Varėniškiai greitai išsiveržė į priekį – 7:3, 15:6.

41 dvikovos minutę pasvaliečiams dar buvo pavykę priartėti iki 5 įvarčių – 13:18, tačiau didesnės intrigos nebuvo.

Varėnos komandą į pergalę vedė Laurynas Petrušis, įmetęs 5 įvarčius, Donatas Lesnickas pridėjo 4 įvarčius, po 3 – Arminas Grigėnas (2 iš 7 m), Kęstas Leikauskas ir Šarūnas Krisiulevičius.

Pasvalio gretose išsiskyrė Simas Stankus, įmetęs 6 įvarčius ir Petras Očikas – 3 (2 iš 7 m).

„Ūla“ pasvaliečius šį sezoną įveikė jau antrą kartą. Tą jie buvo padarę ir 2014 metų spalio 1 dieną Varėnoje, kai pergalę šventė rezultatu 28:21.

Varėnos „Ūla“ su 13 taškų (6 pergalės, 1 lygiosios, 4 pralaimėjimai) užima penktąją vietą, pasvaliečiai su 8 taškais (4 pergalės, 8 pralaimėjimai) – septinti.

LSU aktyviai priešinosi lyderiams

Nė karto šį sezoną nesuklupę ir vienvaldžio lyderio poziciją užsiėmę Alytaus „Almeidos-Stronglaso“ rankininkai Kaune šiek tiek turėjo vargo su lygos autsaideriais – Kauno LSU rankininkais. Alytiškiai kauniečius, šį sezoną dar nepajutusius pergalės skonio, įveikė tik po sėkmingiau sužaisto antrojo kėlinio rezultatu 24:19 (11:7).

9 rungtynių minutę LSU minimalia persvara buvo priekyje – 4:3, tačiau netrukus alytiškiai sužaidė atkarpą 4:1 ir persvėrė rezultatą savo naudai – 7:4.

LSU ekipa (11 pralaimėjimų, 0 pergalių) nuolat buvo besivejančių vaidmenyje, tačiau kovėsi garbingai.

Alytaus komandą (11 pergalių, 0 pralaimėjimų) į pergalę vedė po 6 įvarčius įmetę Gintautas Adamkevičius ir Aurelijus Sabonis, 5 pridėjo Žygimantas Micevičius.

Iš kauniečių išsiskyrė Saulius Katkevičius, įmetęs 8 įvarčius (1 iš 7 m), Arminas Stankūnas pridėjo 4 (2 iš 7 m), Karolis Grigas – 3 įv.

Pirmąjį šių ekipų tarpusavio susitikimą, vykusį 2014 metų spalio 1 dieną Alytuje, „Almeida-Stronglasas“ laimėjo solidesne persvara – 29:18.

„Granitas-Gaja-Karys“ įsitvirtino trečioje pozicijoje

Kauno „Granito-Gajos-Kario“ rankininkai iškovojo dar du taškus bei vis labiau kvėpuoja lyderiams – Alytaus „Almedos-Stronglaso“ ir Klaipėdos „Dragūno“ rankininkams į nugaras. Granitiečiai savo žiūrovų akivaizdoje rezultatu 31:22 (16:13) nukovė šį sezoną gana pavojingai rungtyniaujančią HC „Vilnius“ ekipą.

Iki pirmojo kėlinio vidurio virė gana nuožmi kova, tačiau kauniečiai nuolat 1-2 įvarčiais buvo priekyje. 26 dvikovos minutę aikštės šeimininkai atitrūko 7 įvarčių skirtumu – 16:9, tačiau iki pirmojo kėlinio pabaigos vilniečiai įmetė 4 įvarčius be atsako ir sušvelnino rezultatą – 13:16.

36 rungtynių minutę komandas skyrė tik du įvarčiai – 18:16, tačiau tada granitiečiai ėmė šturmuoti sostinės rankininkų vartus ir greitai atitrūko – 26:17. Vienu metu komandas skyrė ir dviženklė įvarčių persvara – 31:21.

Kaip jau tapo įprasta, kauniečių komandoje lyderio vaidmens ėmėsi ir daugiausiai įvarčių – 7 (1 iš 7 m) – įmetė Vaidas Drevinskas, 6 (1 iš 7 m) pridėjo Mindaugas Urbonas, po 4 – Aurimas Balčiūnas ir Valdas Jarukas.

HC „Vilnius“ komandai Marius Panavas įmetė 7 (1 iš 7 m), Kostas Plaušinaitis – 5 (2 iš 7 m), Martynas Žala – 3 įv.

Priminsime, kad pirmąjį šio sezono tarpusavio susitikimą taip pat laimėjo kauniečiai, tačiau tąkart Vilniuje dvikova buvo kur kas atkaklesnė – komandas skyrė vos vienas įvartis – 30:29.

***

Šeštadienį keturiuose šalies miestuose Klaipėdoje, Šiauliuose, Utenoje ir Garliavoje buvo tęsiamas Lietuvos moterų rankinio čempionatas.

Bene svarbiausios tryliktojo turo rungtynės vyko Garliavoje, kur vietos HC „Garliava“ klubas žaidė su savo pagrindinėmis varžovėmis Vilniaus „Eastcon Tauras-Vilniaus kolegija“ komanda. Susitikimą po permainingos dvikovos rezultatu 39:33(18:18) laimėjo Kauno rajono atstovės.

Nugalėtojoms 15 įvarčių pelnė Diana Šatkauskaitė, 12 kartų sėkmingai atakavo Kamilė Bušaitė, 5 – Laura Masiulevičiūtė.

Vilniečių tarpe 10 kartų pasižymėjo Eglė Burakauskaitė, 8 – Inesa Verbovik, 6 – Greta Kavaliauskaitė.

„Starte sėkmingiau žaidė Lietuvos sostinės rankininkės, kurios kėlinio trečdalį laimėjo 8:3, o jam įpusėjus pirmavo taip pat penkių įvarčių parsvara – 12:7. Tačiau jautėsi, kad HC „Garliava SM-CASCADA“ komanda pamažu pradeda išsijudinti ir bando tirpdyti atsilikimą. Galiausiai joms pavyko išlyginti rezultatą bei užbaigti puslaikį taikiai - 18:18.

Suprantama, antroji susitikimo dalis jau prasidėjo žymiai įdomiau ir aštriau. Taip jos abipusiais „dūriais“ keitėsi penkiolika minučių iki antrojo kėlinio vidurio, kai pagaliau Laura Masiulevičiūtė, Diana Šatkauskaitė ir Kamilė Bušaitė apipylė varžoves taikliais smūgiais. Į tai vilnietės dar atsakė keliais taikliais metimais, bet sustabdyti įsibėgėjusių šeimininkių ekipos jau nepajėgė. Pakreipti įvykių savo naudai nepadėjo trenerio A. Perovo prašomos minutės pertraukėlės. Garliavietės užtikrintai finišavo, įtvirtindamos pergalę šešių įvarčių pranašumu 39:33.

Matomai Kauno priemiesčio rankininkėms padėjo nugalėti geresnė fizinė kondicija ir gal būt ilgesnis atsarginių žaidėjų suolelis nei sostinės atstovių. Beje nemaža paspirtis siekiant pergalės buvo gana užtikrintas Garliavos vartininkės Benitos Šliupaitės žaidimas, kuri puikiai atspėdavo vilniečių tolimų metimų kryptį ir juos sėkmingai atremdavo.

Po šios pergalės HC „Garliava SM-CASCADA“ aplenkė vilnietes ir su 20 taškų įsitvirtino antroje turnyro lentelės pozicijoje“,– taip įdomią dvikovą apibudino rungtynių inspektorius Valdas Gecevičius.

Kiti trys čempionato susitikimai aštriu siužetu nepasižymėjo, nors kovos vyko ir aistrų netrūko.

Klaipėdos „Viesulas“ prieš du mėnesius Alytuje praradęs tašką prieš vietos „SRC Margiris“ komandą, šeštadienį iš visų jėgų namuose stengėsi įrodyti, kad yra stipresnės. Ir uostamiesčio kolektyvui tai pavyko. Nugalėjo „Viesulas“ santykiu 35:26(18:11).

Pajūrio rankininkiu tarpe pasižymėjo Brigita Ivanauskaitė (10 įv.), Dovilė Mižutytė (6 įv.), Deimantė Briedytė (5 įv.).

Alytaus ekipoje 10 taiklių metimų atliko Simona Pačkauskaitė, 6 – Virginija Jankauskienė, 4 – Ugnė Tamkevičiūtė.

„Rungtynių pradžia vystėsi apylygiai, bet po nesėkmingų viešnių metimų nuo 7m. žymos uostamiesčio rankininkės pasijuto tvirčiau ir jos tai pabandė įtvirtinti realiais veiksmais aikštelėje. Galiausiai jos pelno šešis be atsako įvarčius ir užtikrintai užbaigia pirmąjį kėlinį rezultatu 18:11. Po šio nokdauno sunku buvo „SRC Margiris“ komandai atsitiesti, juolab dar rungtyniavo be savo atakų lyderės Lauros Kostantinavičiūtės.

Tiesa, bandymų buvo, bet tie blystelėjimai vėl užgesdavo kai artėjant dvikovai į finišą klaipėdietės vėl keturiskart nuginklavo varžovių vartininkę ir atitrūko devyniais įvarčiais 30:21. Vėliau dar apsikeitusios keliais taiklias metimais buvo užfiksuotas tas pats 9 įvarčių skirtumas ir galutinis rezultatas 35:26. Rungtynės buvo grubokos, pasibaigusios paskutinę susitikimo akimirką „Viesulo“ ekipos žaidėjos diskvalifikacija už neleistiną veiksmą prieš varžovę“,– taip pakomentavo, kai kuriuos rungtynių epizodus, dvikovos inspektorius Klaidas Janeika.

Pasak susitikimo inspektoriaus Algio Mikučiono rungtynės Šiauliuose tarp vietos SM „Dubysa-ŠSVM“ ir „Širšės Gaja-Etnomedijos intercentras“ ekipų iš Kauno nieko intriguojančio nebuvo. Susitikimą laimėjo šiaulietės, kurios pranoko kaunietes visuose „frontuose„rezultatu 43:27(22:10).

Šiaulių komandoje rezultatyviai atakavo Urtė Mockevičiūtė (10 įv.), Lina Abramauskaitė (7 įv.), Ramunė Poškutė (5 įv.), Neringa Gudaitytė (5 įv.).

Kauno komandoje tuo pačiu atsakė Eglė Laurinavičiūtė (13 įv.), Karolina Sparnauskaitė (4 įv.), Nikola Aina Krulytė (4 įv.).

Utenos DSC rankininkių dvikova su Kauno „ACME-Žalgiris“ irgi nekėlė niekam abejonių kas nugalės. Utenos ekipa priešinosi šalies čempionėms tiek kiek pakako jėgų iki pirmojo kėlinio antrosios pusės vidurio. Joms išsekus turėjo pripažinti varžovių pranašumą santykiu 21:47(11:24).

Aukštaitėms 8 taiklius metimus atliko Justina Zenkovaitė, 4 – Karolina Čekuolytė, po 3 – Indrė Butkutė ir Eimantė Zenkovaitė.

Kauno kolektyvui po 9 rezultatyvias atakas užbaigė Dovilė Ilčiukaitė ir Gintarė Lydekaitė, 8 – Simona Kazlauskaitė.

Pasibaigus šio turo kovoms įvyko kai kurie pasikeitimai turnyro lentelėje. Po vienuolikos susitikimų 22 taškus turi Kauno „ACME-Žalgiris“. Į antrąją poziciją pakilo HC „Garliava SM-CASCADA“ surinkusi 20 taškų (12 rungtynių), į trečiąją vietą nusmuko „Eastcon Tauras-Vilniaus kolegija“ – 19 taškų (12 ), ketvirtos – LEU „Šviesa-Eglė“ – 13 taškų(11), penktoje – Šiaulių SM „Dubysa-ŠSVM“ – 13 taškų (11), į šeštąją vietą pakilo Klaipėdos „Viesulas“ – 8taškai(12), septintas – Alytaus „SRC Margiris“ – 7(12), aštuntos Utenos DSC rankininkės, kurios turi 2 taškus(12), devintoje pozicijoje dar be taškų yra Kauno „Širšės Gaja-Etnomedijos intercentras“ komanda.

Sekmadienį trejos Lietuvos moterų rankinio čempionato rungtynės, kurios vyks Kaune ir Utenoje.

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)