Trečius metus iš eilės geriausia šalyje buvo išrinkta vos 17-metė plaukikė Rūta Meilutytė, kuriai skirtą apdovanojimą atsiėmė jos tėtis Saulius Meilutis, nes plaukikė šiuo metu treniruojasi ne Lietuvoje.

Geriausiu tarp vyrų pripažintas kanojininkas Jevgenijus Šuklinas.

Metų treneriu tapo Jonas Kazlauskas, moterų komanda – irkluotojos Milda Valčiukaitė ir Donta Vištartaitė, o vyrų komanda – irkluotojai Saulius Ritteris ir Rolandas Maščinskas.

Išskirtinai pagerbtas Valdas Adamkus, apdovanotas už viso gyvenimo nuopelnus Lietuvos sportui.

Visiems nugalėtojams įteiktos auksu dengtos statulėlės, stilizuotai perteikiančios pergalę, polėkį ir olimpinę ugnį bei Lietuvos vėliavos motyvus. Statulėles geriausiems šalies sportininkams įteikė aukščiausi valstybės vadovai, taip pat šalies kultūros, verslo ir, žinoma, sporto lyderiai.

Lietuvos sporto apdovanojimus tiesiogiai transliavo Lietuvos televizija.

Šventinės ceremonijos metu koncertavo „Rondo“ lyderis Aleksandras Ivanauskas ir choras „Božolė“, grupė „Biplan“, Merūnas Vitulskis ir Rosita Čivilytė, taip pat pasirodė Lietuvos „freestyle“ futbolo čempionas Eduardas Butiuto, humoristas Mantas Stonkus ir Lietuvos gatvės gimnastikos čempionai „Project Mayhem“.

Sporto apdovanojimų 2014 m. nugalėtojai, skliausteliuose – kiti pretendentai:

Metų sportininkas – Jevgenijus Šuklinas (Aurimas Didžbalis, Edgaras Venckaitis).

Metų sportininkė – Rūta Meilutytė (Inga Mikštaitė, Milda Valčiukaitė).

Metų vyrų komanda – Saulius Ritteris ir Rolandas Maščinskas (Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė, Lietuvos vyrų mažojo regbio rinktinė).

Metų moterų komanda – Milda Valčiukaitė ir Donata Vištartaitė (Šiaulių „Gintra-Universitetas“, Ieva Dumbauskaitė ir Monika Povilaitytė)

Metų treneris – Jonas Kazlauskas (Žilvinas Ovsiukas, Bronislovas Vyšniauskas)

Metų proveržis – Andrius Gudžius (Vasilijus Lendelis, Danas Rapšys)

Metų sportininkas su negalia – Mindaugas Bilius (Kazimieras Dauskurtas, Jonas Spudis)

Metų sugrįžimas – Giedrius Titenis (Giedrius Arlauskis, Aurimas Didžbalis)

Metų pergalė – jaunimo vasaros olimpiados nugalėtoja tapusi Lietuvos vaikinų krepšinio 3 prieš 3 rinktinė (Ramūnas Navardauskas, laimėjęs „Tour de France“ etapą, Lietuvos vyrų mažojo regbio rinktinė, artėjanti prie 2016 m. Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių)

Už pagalbą sportininkams – Werneris Hansas Zwimpferis (Dalius Barkauskas, Kauno miesto savivaldybė).

Už viso gyvenimo nuopelnus Lietuvos sportui – Valdas Adamkus

Lietuvos sporto apdovanojimai sukurti sujungus geriausių sportininkų rinkimus, kuriuos savarankiškai organizuodavo LTOK ir LSŽF.

Permainas paskatino ir teisinės problemos, kilusios dėl „Šaulio“ skulptūrėlės, kuri 20 metų buvo įteikiama didžiausio visuomenės įvertinimo sulaukdavusiam šalies atletui.

Po prestižinį prizą sukūrusio Stanislovo Kuzmos mirties 2012 metais šio meno kūrinio autorinės teisės perėjo į skulptoriaus artimųjų rankas. Susitarti dėl jų išpirkimo LTOK nepavyko.

Geriausi Lietuvos sportininkai:

1994 m. – Raimondas Mažuolis (plaukimas)
1995 m. – Remigijus Lupeikis (dviračių sportas)
1996 m. – Arvydas Sabonis (krepšinis)
1997 m. – Raimondas Šiugždinis (buriavimas)
1998 m. – Diana Žiliūtė (dviračių sportas)
1999 m. – Edita Pučinskaitė (dviračių sportas)
2000 m. – Virgilijus Alekna (lengvoji atletika)
2001 m. – Rasa Polikevičiūtė (dviračių sportas)
2002 m. – Raimondas Rumšas (dviračių sportas)
2003 m. – Šarūnas Jasikevičius (krepšinis)
2004 m. – Virgilijus Alekna
2005 m. – Virgilijus Alekna
2006 m. – Virgilijus Alekna
2007 m. – Ramūnas Šiškauskas (krepšinis)
2008 m. – Edvinas Krungolcas (šiuolaikinė penkiakovė)
2009 m. – Simona Krupeckaitė (dviračių sportas)
2010 m. – Simona Krupeckaitė
2011 m. – Laura Asadauskaitė (šiuolaikinė penkiakovė)
2012 m. – Rūta Meilutytė (plaukimas)
2013 m. – Rūta Meilutytė
2014 m. – Rūta Meilutytė ir Jevgenijus Šuklinas

Anksčiau renkant geriausius metų sportininkus dažniausiai balsuodavo tik visuomenė, todėl daugiau lemdavo sportininko populiarumas. Visuomenė renkant geriausius metų sportininkus dalyvavo ir dabar, tačiau jos nuomonė sudarė ketvirtadalį galutinio balso – trys ketvirtadaliai galutinio balso priklausė Lietuvos sporto apdovanojimų tarybos nariams. Tarybą sudaro KKSD, LTOK ir LSŽF atstovai.

Pasaulinė praktika rodo, kad toks balsavimas yra objektyviausias. Naujoji sistema yra įdomesnė ir patiems sportininkams – anksčiau metų sportininkų dešimtuke nuolat figūruodavo tie patys vardai, o dabar net ir mažiau visuomenėje žinomi sportininkai, parodę puikius rezultatus, gali prasimušti į laureatus ir visai Lietuvai pranešti apie savo pasiekimus.

Kai kurių nominacijų, pavyzdžiui, metų naujoko, nugalėtojus rinko tik Lietuvos sporto apdovanojimų taryba. Toks sprendimas priimtas dėl to, kad visuomenė kiek mažiau žino apie sportininkus, pretenduojančius jose iškovoti apdovanojimus.

Viena išskirtinė nominacija – už viso gyvenimo nuopelnus Lietuvos sportui.