Pirmos svarbios tarptautinės varžybos – Europos uždarų patalpų lengvosios atletikos čempionatas – kovo 6-8 dienomis vyks Prahoje (Čekija). Nors uždarų patalpų varžybose nedalyvauja metikai ir ištvermės rungčių sportininkai, tikėtina, jog į svarbiausią žiemos sezono startą vyks gana gausi Lietuvos delegacija – apie 10 lengvaatlečių.

Europos lengvosios atletikos asociacija (EAA) kvalifikacinių normatyvų Senojo žemyno čempionatui nenurodė, tad normatyvai buvo nustatyti LLAF Tarybos posėdžio metu, atsižvelgiant į prieš tai buvusių čempionatų normatyvus. Iki šiol gausiausia delegacija – 10 sportininkų – startavo 2009 metais Turine (Italija).

Į neramumų krečiamą Ukrainą turėję vykti sportinio ėjimo atstovai vis dėlto varžysis Ispanijoje. EAA gegužės 17-ą dieną vyksiančias Europos sportinio ėjimo taurės varžybas dėl dalyvių saugumo iš Ivano Frankovsko perkėlė į Mursiją. Sėkmingai Europos komandinio čempionato pirmoje lygoje pernai dalyvavę lietuviai šįkart vyks į kurortinį Heraklioną (Graikija), kur birželio 20-21 dienomis bandys mesti iššūkį kovoje dėl patekimo į elitinę lygą.

Svarbiausi vasaros sezono startai vyks liepą ir rugpjūtį Azijoje: liepos 3-14 dienomis Pietų Korėjos mieste Gvangju vyks Universiada, o rugpjūčio 22-30 dienomis Pekine (Kinija) – pasaulio čempionatas. Į pastarąsias varžybas turėtų vykti 15-20 lengvaatlečių delegacija. Šiuo metu normatyvus įvykdė jau 10 sportininkų.

Turininga vasara laukia ir jaunųjų lengvaatlečių: vyks net keturi įvairaus amžiaus grupių žemyno bei planetos čempionatai. Pasaulio jaunių čempionatas liepos 15-19 dienomis vyks Kalyje (Kolumbija), Europos iki 23 metų čempionatas – liepos 9-12 dienomis Taline (Estija), Europos jaunimo čempionatas – liepos 16-19 d. Švedijos Eskilstunos mieste, o Europos jaunimo olimpinis festivalis – liepos 26-31 d. Tbilisyje (Gruzija).

Beje, nuo gegužės 1 dienos lengvaatlečiai (ištvermės rungčių atstovai – nuo sausio 1 dienos) kils ir į kitų metų Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių kelialapių medžioklę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją