Lietuvos jaunimo rinktinė, vadovaujama trenerių Valdemaro Burbos ir Gintaro Paškevičiaus, į stovyklą Panevėžyje susirinko sekmadienį (sausio 4 d.).

Po nesėkmingo pasirodymo 2014 metų Europos jaunimo čempionato atrankos varžybose Šveicarijoje Lietuvos rankinio federacijos Vykdomojo Komiteto sprendimu Lietuvos U-21 jaunimo rinktinę nutarta atjauninti ir į ją kviesti žaidėjus, gimusius 1996 m. bei tuos vyresnius žaidėjus, kurie yra kandidatai atstovauti Lietuvos nacionalinę vyrų rinktinę.

Tokiu būdu į pasirengimo stovyklą Panevėžyje pakviesti 19 žaidėjų: Mindaugas DumčiusEdvinas VorobjovasLukas Juškėnas, Mindaugas MeškauskasBenas Vaicekauskas, Jonas Geryba (visi Klaipėdos „Dragūnas“), Dovydas Kuodys, Osvaldas Ramūnis, Jovydas Jurašius, Lukas Balbierius, Laurynas Pocevičius (visi Vilniaus VHC „Šviesa“), Domantas Pukas, Rokas Zemlickas (rezervas), Mantas Buitvidas, Gediminas Šiburkis, Karolis Bliuvas (visi Panevėžio KKSC-„Grifas“), Gerdas Babarskas („Moser Medical UHK Krems“ – Austrija), Marijus Gudeika, Lukas Gurskis ir Modestas Štarolis (Kauno „Granitas–Gaja–Karys“).

Į atrankos turnyrą Islandijoje vyks 16 žaidėjų.

Lietuvos jaunimo rinktinė visas dienas iki išvykimo ketvirtadienį (sausio 8 d.) treniruosis Panevėžyje. Pirm stovyklos dieną besitreniruojančią jaunimo rinktinę aplankė LRF Generalinis sekretorius Miglius Astrauskas, o antrą dieną - antradienio ryto treniruotėje - viešėjo LRF Prezidentas Antanas Skarbalius.

Jau tą patį antradienio vakarą jaunimo rinktinė sužaidė draugiškas rungtynes Pasvalyje, kur nugalėjo vietos „Rankininkas/SM“ ekipą, rungtyniaujančią aukščiausioje šalies „Vivus.lt rankinio lygoje“, rezultatu 40:32 (22:16).

Rezultatyviausiai nugalėtojų gretose žaidė Austrijos klube rungtyniaujantis G. Babarskas, pelnęs 12 įvarčių. Edvinas Vorobjovas pasižymėjo 8 taikliais įvarčiais. Pasvalio ekipoje rezultatyviausiai žaidė Tautvydas Tekutis ir Eligijus Povilionis, atitinkamai pelnę po 7 ir 6 įvarčius.

Kartu su jaunimo rinktine pluša ir Lietuvos nacionalinės vyrų rinktinės vyr. treneris Artūras Juškėnas. Joks nacionalinės vyrų rinktinės treneris nėra darbavęsis kartu su Lietuvos jaunimo rinktinės treneriais iki šiol. „Pralaužęs ledus“ A. Juškėnas atskleidė, kad dabartinis jaunimas turi tokius duomenis, kokių Lietuvoje seniai neteko matyti.

- Kokie Jūsų pagrindiniai tikslai dirbant su jaunimo rinktine?,-paklausėme nacionalinės rinktinės vyr. trenerio A. Juškėno

- Pagrindinis tikslas yra suformuoti žmonių grupę, kurie gyvenime turi tikslus ir kurie nori jų siekti. Toks ir buvo susitarimas su federacija, jog į rinktinę kviečiame šiek tiek jaunesnio amžiaus žaidėjus, kurie yra perspektyvesni. Tad į stovyklą susirinko labai pajėgūs žaidėjai, kurie yra gimę 1994–1996 metais. Iš šio amžiaus jaunimo turėtų būti sudaromas branduolys, o vėliau iš šių žaidėjų būtų lipdoma ir nacionalinė rinktinė.

Suprantama, jog Islandijoje sieksime tik aukščiausių tikslų. Norime ir galime patekti į finalo etapą. Todėl stengsimės nugalėti visus varžovus.

- Ar matote jaunimo tarpe talentingų žaidėjų, kurie jau kandidatų į nacionalinę vyrų rinktinę?

- Galiu pasakyti tai, jog mane tikrai džiugina šis jaunimas. Sakykime, jog šiai dienai turime gražią „medžiagą“, kuri turi tokius duomenis, kokių Lietuvoje galbūt seniai nematėme. Turime kairiarankių žaidėjų, turime netgi dviejų metrų žaidėjų, ko šalies rinktinei visada trūkdavo. Tačiau, kuomet su šiuo jaunimu pradedame žaisti rankinio žaidimą, tuomet jau ne viskas taip gražu aikštėje, todėl šioje vietoje ir reikia pasistengti. Perspektyvių žaidėjų yra ir galėčiau netgi teigti, jog trys ar keturi žaidėjai jau gali pretenduoti į nacionalinę vyrų rinktinę. Nors potencialo yra, tačiau reikia daug dirbti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)