Lietuvos regbininkai finale Kaune 22:17 (5:12) įveikė galingą Lenkijos rinktinę ir iškovojo vienintelį kelialapį į elitinį Europos čempionatą, kuriame mūsų rinktinės jau laukia tokie grandai kaip Anglija, Velsas, Prancūzija ir kitos šalys. Taip pat mūsų šalies rinktinė kovos dėl kelialapio į 2016 metų Rio de Žaneiro olimpinės žaidynes Brazilijoje.

Nedaug trūko, kad ir šiemet Lietuvos komanda kautųsi A divizione. Pernykščio čempionato finale lietuviai jau buvo atsidūrę ant bedugnės krašto.

„Tiesiog nepalūžome, tikėjome savimi. Buvo sunku, nes likus pusantros minutės praleidome taškus ir turėjome vienu žaidėju mažiau. Visai komandai buvo psichologinis smūgis netekus žaidėjo“, - pasakojo pergalingus taškus pelnęs vienas Lietuvos rinktinės lyderių Jonas Mikalčius.

Kovingieji lietuviai likus žaisti pusė minutės turėjo paskutinę progą išplėšti pergalę. Ir jie tą padarė.

„Lenkai prasižengė, Mindaugas Misevičius greitai pasiuntė kamuolį į kraštą ir tada žinojau, kad jeigu ne dabar, tai gali būti tik kitais metais. Pabandžiau nusistumti lenkų žaidėją ir pavyko tą padaryti. Jis nepasidavė, bandė mane pargriauti, bet išstovėjau ant kojų ir viskas“, - lemiamą ataką prisiminė J. Mikalčius.

Lietuvos regbininkai po pertraukos sugrįžo į Europos elitą ir kausis tarp 12 stipriausių Senojo žemyno ekipų. Šis pasiekimas nepaliko abejingų nei vieno.

Visa komanda buvo tikrai pavargusi, nes finale tenka kėlinius žaisti po 10 minučių. Jeigu ne aš, galbūt daugiau nebūtų kas spėjęs pelnyti taškų. Tai mane įkvėpė ir atsirado jėgų pelnyti lemiamus taškus. Tuo momentu dar nesidžiaugiau ir nepatikėjau, kad laimėjome, bet kai nuaidėjo teisėjo švilpukas, negalėjau suvokti, kad laimėjome turnyrą. Buvo kažkas nepaprasto. Tai viena didžiausių pergalių Lietuvos regbiui per pastaruosius metus“, - pripažino J. Mikalčius.

Nenuostabu, kad šis mūsiškių pasirodymas neliko nepastebėtas, ir Lietuvos regbio-7 rinkti

nė predenduoja tapti geriausia 2014 metų Lietuvos vyrų komanda.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)