V. Valskytė pasaulio bokso čempionate užėmė istoriškai aukštą penktą vietą, bet tai nebuvo vienintelis svarus Lietuvos boksininkų laimėjimas tarptautinėse varžybose. Solidžiai pasirodė ir V. Valskytės kolegės Ana Starovoitova (Vilnius) bei Kristina Rimkutė (Klaipėda), užėmusios penktąsias vietas Europos čempionate.

Į vyrų metų geriausiųjų penketuką pateko ES vicečempionas kaunietis Eimantas Stanionis, šiais metais sėkmingai kovojęs ir Vokietijos Bundeslygoje. Taip pat šiemet išsiskyrė Londono olimpinis prizininkas Evaldas Petrauskas (penkta vieta ES čempionate), vilnietis Edgaras Skurdelis (laimėtas turnyras Sankt Peterburge ir antra vieta varžybose Grozne), kaunietis Mantas Valavičius (laimėtas turnyras Rygoje) ir T. Tamašauskas. Bokso trenerio karjerą pradėjęs vilnietis jauniems auklėtiniams gali pasigirti ES čempionato bronzos medaliu, tarptautinio turnyro Azerbaidžane ir pasaulio naftos šalių taurės nugalėtojo titulais.

Kaip visada, Lietuvos bokso federacija (LBF) įvertino geriausius trenerius ir teisėjus. Į trenerių penketuką išrinkti Vidas Bružas (Kaunas, E.Stanionio treneris), Vladimiras Bajevas (Vilnius, E.Petrausko treneris), Ramūnas Kulbis (Jonava, geriausias Lietuvos sporto žaidynių bokso varžybų trenerių konkurso rezultatas), Bronislovas Šimokaitis (Kėdainiai) ir Vincas Murauskas (Šilutė).

Teisėjų korpuse 2014 metais išsiskyrė kaunietis Arnoldas Mackevičius, kėdainiečiai Vilmantas Bobinas ir Gintaras Šniukšta, vilnietis Rytis Vasiliauskas ir Kęstutis Bagdanavičius iš Kalvarijos.

„Mes labai džiaugiamės visų savo sportininkų, trenerių, teisėjų pasiekimais. Nors bokso bendruomenei buvo iškilę iššūkių metų pabaigoje dėl žiniasklaidos nušviestų įvykių, tačiau tikiu, kad jie mus visus tik sustiprino. Rio de Žaneiro olimpinis ciklas jau įpusėjo, todėl bokso laukia nauji iššūkiai. Bokso bendruomenės vienybė bus tarp esminių 2015 metų tikslų, nes mes galime būti stiprūs tik tada, jei esame vieningi“, – sakė LBF prezidentas Darius Šaluga.

Federacijos vadovas taip pat užsiminė, kad 2015 metais LBF imsis naujų, Lietuvai dar nematytų bokso projektų. Tai atvers ir naujus galimybių horizontus Lietuvos boksininkams, ir padės federacijai pritraukti daugiau lėšų naujų talentų ugdymui.

„Metų pabaiga mums nėra atokvėpio metas. Atvirkščiai – dabar intensyviai dirbame, kad 2015 metais Lietuvos boksas žengtų į priekį, kad kiltų mūsų boksininkų motyvacija, kad gerėtų sąlygos jaunimui. Apie laukiančius renginius tikimės informuoti jau artimiausiu metu“, – kalbėjo D. Šaluga.

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)