„Norėjosi, kad šie žmonės būtų žinomi ir tarp mūsų universiteto studentų, dėstytojų ir svečių, kurie atvažiuoja į Lietuvos edukologijos universitetą. Olimpinis čempionas reprezentuoja ne tik fakultetą, bet ir visą aukštąją mokyklą, kurioje jis mokėsi, apie kurią šie čempionai gražiai atsiliepia ir lankosi mūsų renginiuose. Jei mes turime kuo didžiuotis, tą reikia ir daryti“, – sakė idėjos iniciatorius LEU Sporto ir sveikatos fakulteto dekanas profesorius Audronius Vilkas.

Galerijos atidarymo ceremonijoje dalyvavo Maskvos olimpinių žaidynių čempionė plaukikė Lina Kačiušytė, dukart olimpinė čempionė krepšininkė Angelė Rupšienė, pirmas nepriklausomos Lietuvos olimpinis čempionas lengvaatletis Romas Ubartas ir plaukikas Robertas Žulpa.

LEU olimpinių čempionų galerijos simbolinę atidarymo juostą perkirpo LEU rektorius Algirdas Gaižutis, LEU Sporto ir sveikatos fakulteto dekanas A. Vilkas ir Lietuvos olimpiečių asociacijos prezidentė, olimpinė čempionė, LEU absolventė plaukikė L. Kačiušytė.

Lietuvos edukologijos universiteto olimpinių čempionų galerija

Olimpinių čempionų galerijos atidarymą pagerbė ir boksininko Dano Pozniako, pirmo Lietuvos sportininko, tapusio olimpiniu čempionu, šeima. Atvyko čempiono žmona, sūnus ir anūkė. D. Pozniakas olimpinį auksą iškovojo 1968 metų Meksiko olimpinėse žaidynėse. Jis – LEU (anksčiau VVPI) absolventas. Sporto ir sveikatos fakultete 2005 metais jam atminti buvo įkurta ir D. Pozniako vardo auditorija.

LEU olimpinių čempionų galerijos idėją prieš kelis metus A. Vilkas parsivežė iš Danijos. Kai profesorius lankėsi Orhuso universitete (Danija), pamatė 4 gražias sportininkų nuotraukas. Šiame universitete mokosi apie 35 tūkst. studentų, o tarp absolventų – 4 olimpiniai čempionai, kurie yra universiteto pasididžiavimas. LEU studentų mažiau, bet šį universitetą baigė net 11 olimpinių čempionų.

„Kodėl gi mes jais negalime didžiuotis ir jų viešai parodyti?“ – retoriškai klausia A. Vilkas.

LEU olimpinių čempionų galerijoje galima pamatyti boksininko D. Pozniako, krepšininkės A. Rupšienės, lengvaatlečių R. Ubarto ir Remigijaus Valiulio, plaukikų L. Kačiušytės ir R. Žulpos, slidininkės Vidos Vencienės, krepšininkės Vidos Beselienės, futbolininko Arvydo Janonio ir Armino Narbekovo ir jauniausios LEU absolventės tarp olimpinių čempionų penkiakovininkės Lauros Asadauskaitės-Zadneprovskienės, Londono olimpinėse žaidynėse iškovojusios aukso medalį, fotografijų. Visi jie skirtingais laikotarpiais studijavo LEU.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją