Pirmas iš lietuvių savo jėgas išbandė 18-metis Povilas Strazdas, kuris vyrų 200 m laisvu stiliumi rungtyje sugaišo 1:47,63 min. ir atrankos varžybose užėmė 39-tą vietą bei į finalą nepateko.

Jis dar galės atsigriebti 100 ir 400 m distancijose laisvuoju stiliumi.

200 m plaukimo laisvuoju stiliumi kvalifikaciją laimėjo vengras Dominikas Kozma (1:42,35), antras finišavo venesuelietis Cristianas Quintero (1:42,40), trečias – rusas Danilas Izotovas (1:42,45).

R. Meilutytė atrankoje nepersistengė

Antra iš mūsiškių į baseiną šoko R. Meilutytė, kuri moterų 50 m krūtine plaukimo atrankoje distanciją įveikė per 29,72 sek. ir trečiu geriausiu rezultatu pateko į pusfinalį.

Greičiausiai plaukė jamaikietė Alia Atkinson (29,48 sek.), o antra buvo olandė Moniek Nijhuis (29,62 sek.).

„Ypač pabaigoje specialiai sulėtėjau, atsipalaidavau. Tai – tik parengiamieji plaukimai. Tikrai nereikia plėšytis, o tiesiog ramiai nuplaukti ir pasiruošti pusfinaliams“, – LRT žurnalistui Dohoje sakė R. Meilutytė.

Į klausimą, ar vakare galime tikėtis čempionato rekordo, plaukikė atsakė kukliai – visko gali būti. Tiesa, ji prisipažįsta, kad visgi galbūt buvo „vienu grybšniu per daug“.

„Dar reikės padirbėti. Trumpame baseine man sunkiau daryti posūkius“, – prisipažino ji.

R. Meilutytė Dohoje dar dalyvaus ir 100 m krūtine, 50 m laisvu stiliumi bei 100 m kompleksiniame plaukime.

D. Rapšys pasiekė Lietuvos rekordą

19-metis Danas Rapšys vyrų 100 m plaukimo nugara atrankos varžybose užfiksavo Lietuvos rekordą (51,35) ir 14-tu rezultatu žengė į vakare vyksiantį pusfinalį.

Geriausiai sekėsi amerikiečiui Mattui Greversui, užtrukusiam tik 50,19 sek.

„Kaip rytinį startą, kaip rytinį plaukimą, tai vertinu labai gerai. Net nesitikėjau, kad ryte padarysiu tokį rezultatą, bet pavyko. Ryte visada būna šiek tiek sunkiau plaukti nei vakare“, – LRT žurnalistui Dohoje sakė D. Rapšys.

G. Titenis liko per plauką nuo pusfinalio

Europos vicečempionas Giedrius Titenis 100 m distanciją krūtine įveikė per 58,51 sek. ir per plauką neprasibrovė į stipriausių šešioliktuką – liko 17-tas bei vakare nekovos dėl vietos čempionato finale.

G. Titenis savo pasirodymą įvertino kaip gana neblogą, nes laikas, per kurį įveikė distanciją, artimas geriausiam jo asmeniniam rezultatui. Juolab, pasak sportininko, kad nebuvo daug laiko šiam čempionatui pasirengti – tik du mėnesiai. G. Titenis, kalbėdamasis su LRT žurnalistu, neslėpė, kad antroje distancijos pusėje sulėtėjo, nes pakirto nuovargis.

Lietuvis yra pirmasis atsarginis pusfinalių plaukikas. Tad jei kuris nors iš pusfinalių dalyvių negalėtų ar nuspręstų neplaukti, jo vietą užimtų G. Titenis.

Greičiausias atrankoje buvo britas Adamas Peaty (57,02 sek.).

Europos vicečempionas G. Titenis dar plauks 50 m ir 200 m krūtine.

Vyrų 100 m peteliške atrankos varžybose pasirodė net du Lietuvos atstovai, tačiau abu jie į pusfinalį nepateko: Tadas Duškinas (51,92 sek.) liko 28-tas, o P. Strazdas (53,65 sek.) – 46-tas.

Atrankoje nepralenkiamai plaukė japonas Kosuke Hagino (49,83 sek.).

Katare kovos ir dar vienas lietuvis: Mindaugas Sadauskas dalyvaus 50 ir 100 m laisvu stiliumi bei 50 m peteliške plaukimuose.

Be to, Lietuvos vyrai rungtyniaus 4 x 50 ir 4 x 100 m kombinuotose estafetėse.

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)