„Tikrai žinau, kad šitos varžybos yra ne pačios svarbiausios. Jos svarbios, bet visas dėmesys sutelktas į Kazanę ir Rio de Žaneiro olimpiadą. Būtų malonu laimėti, bet žiūrėsime... Tikiuosi“, – LRT sakė R. Meilutytė.

Kitą vasarą vyks pasaulio čempionatas olimpiniame (50 metrų) baseine. Kazanėje vyksiančiose pirmenybėse bus dalijami kelialapiai į Rio de Žaneiro olimpines žaidynes.

Taip, visi žvelgiame į Rusiją. Ir federacijos [keliamas] tikslas, kad svarbiausia – pasaulio čempionatas ilgame baseine, atranka į olimpiadą. Viskas daroma dėl vasaros“, – pritaria ir Europos čempionato prizininkas Giedrius Titenis.

Nors į Dohą atvykusių Lietuvos plaukikų mintyse – kitais metais vyksiantis pasaulio čempionatas Rusijoje, jie nenuvertina ir šių pirmenybių, o R. Meilutytė pripažino, kad čia norėtų plaukti greičiau, nei jai priklausantis pasaulio rekordas 100 m krūtine rungtyje.

„Tikrai būtų malonu vėl pagerinti pasaulio rekordą, bet žiūrėsime. Nepasakyčiau, kad pasaulio rekordas – pagrindinis tikslas. Svarbiausia – gerai pasirodyti ir toliau tęsti treniruotes“, – kalbėjo R. Meilutytė.

G. Titenis šiemet iškovojo tris medalius varžydamasis 50 metrų baseine Europos čempionate, tačiau apie apdovanojimus Dohoje kalbėti nedrįsta.

„Būtų labai gerai, jei patekčiau į finalą. Labai daug konkurentų. Konkurencija trumpame baseine didelė. Didesnės šalys turi du plaukikus ilgame baseine, du – trumpame, o mes bandome visur. Konkurentai stiprūs, finalai bus gana sunkūs“, – kalbėjo G. Titenis.

Pasaulio čempionatą Dohoje trečiadienį rytą pirmas pradės Povilas Strazdas. Jis plauks 200 metrų laisvu stiliumi. R. Meilutytė rungsis plaukdama 50 metrų krūtine, o G. Titenis – 100 metrų krūtine. Be jų, iš lietuvių Katare dar varžysis Danas Rapšys, Tadas Duškinas ir Mindaugas Sadauskas.