– Šeimų plaukimo estafečių varžybas fondas rengia antrus metus. Kiek tikitės sulaukti dalyvių?

– Tai ne tik varžybos. Fondas ir Rūta kviečia Lietuvos šeimas pasivaržyti ir smagiai praleisti prieškalėdinį sekmadienį drauge. Nors mūsų tiek nedaug, tik 3 mln., tačiau Kaune plaukimo centras galės priimti, labai gaila, tik 80 komandų. Tad šeimas prašome neužmiršti užsiregistruoti laiku, nes Kalėdų stebuklų galios yra ribotos, kaip ir Kauno plaukimo centro galimybės.

Tai jau antros šeimų plaukimo varžybos „Rūtos Meilutytės taurei“ laimėti, nors norėtume patikslinti, kad taurių iš tikrųjų bus ne viena. Ir dovanų – taip pat! Kiek ir kokių? Maloniai kviečiame atvykti į varžybas ir mes šią paslaptį atskleisime.

– Šventę globoja šalies vadovė, o R. Meilutytės fondui pavyko suburti nemažą rėmėjų būrį.

– Esame dėkingi Lietuvos Respublikos Prezidentei Daliai Grybauskaitei, globojančiai „Rūtos Meilutytės taurės“ šeimų varžybas.

Džiaugiamės, kad mineralinio vandens tiekėjas „Birštono mineraliniai vandenys“ (mineralinis vanduo „Akvilė“) yra fondo generalinis rėmėjas, kad fondą ir varžybas remia plaukimo kostiumų ir sportinio inventoriaus gamintoja „Arena“, degalinių tinklas EMSI, aprangos aktyviam poilsiui ir sportui gamintoja „Audimas“, Šiaulių saldainių fabrikas „Rūta“, advokatų kontora „Tark Grunt Sutkienė“. Varžybas tiesiogiai rodys, apie jas skelbs, rašys nacionalinis transliuotojas LRT, didžiausias naujienų portalas DELFI ir dienraštis „Kauno diena“.

Ypač džiugu, kad varžybose dalyvausiančioms šeimoms įvairių knygų skirs prie mūsų šventės labai mielai prisidėjusios Lietuvos leidyklos „Didakta“, „Tyto Alba“, „Eugrimas“, „Alma Littera“, Lietuvių kalbos institutas, Lietuvos rašytojų sąjungos leidykla, Lietuvių literatūros ir tautosakos institutas, Mokslo ir enciklopedijų leidybos centras.

– Fondas akcentuoja, kad tai ne tik varžybos, bet ir puiki proga šeimoms pabendrauti tarpusavyje.

– Iš tiesų labai smagu, kad Kauno plaukimo centras sudarys sąlygas šeimoms prieš varžybas „apšilti“ pramogų zonoje, o po varžybų šeimos ir renginio svečiai galės pabendrauti prie šventinio stalo. Visus savo gardžiaisiais gaminiais vaišins įžymioji Kauno Laisvės alėjos „Spurginė“, „101 kepyklėlė“ ir viešbučio „Kaunas“ restoranas. Tikrai verta dalyvauti varžybose!

Dar kartą labai dėkojame fondo partneriams – Kauno miesto savivaldybei ir Kauno plaukimo centrui, nepaprastai geranoriškai sudariusiems visas sąlygas šeimų plaukimo estafečių varžybas organizuoti moderniausiame Lietuvos baseine.

– Kaip galima užsiregistruoti į varžybas?

– Informaciją apie fondą, varžybas ir registraciją galima rasti fondo tinklalapyje rutosfondas.lt ir LRT tinklapyje – lrt.lt/plaukimas.
Laukiame jūsų paraiškų dalyvauti šeimų plaukimo estafečių varžybose „Rūtos Meilutytės taurė“.