Be medalio ir be rekordo

Geriausios lengvaatletės rinkimų rezultatai buvo didžiausias netikėtumas, mat pernai akivaizdžiai laimėjusi Z. Sendriūtė šįkart turėjo ne vieną lygiavertę konkurentę.

Bet dukart Lietuvos rekordą gerinusi šuolininkė į aukštį Airinė Palšytė, Europos čempionate septintą vietą užėmusi maratonininkė Rasa Drazdauskaitė ar 11-a Ciuriche (Šveicarija) likusi barjerinio bėgimo atstovė Eglė Staišiūnaitė nė nepateko į prizininkių trejetą.

Trečią vietą rinkimuose užėmė trijų distancijų Europos pirmenybių normatyvus įvykdžiusi bėgikė Agnė Šerkšnienė, antra buvo šiemet tarsi iš pelenų pakilusi ir šalies rekordą pagerinusi sportinio ėjimo atstovė Neringa Aidietytė.

„Kova buvo aršesnė nei pernai, – pripažino nugalėtoja tapusi Z. Sendriūtė. – Net neįsivaizduoju, kieno balsai padėjo aplenkti konkurentes. Šis titulas man reiškia daug. Pirma Lietuvoje tarp lengvaatlečių merginų... Ačiū, kad įvertinote.“

Rugpjūtį Ciuriche vykusiose pagrindinėse sezono pirmenybėse 29-erių disko metikė iš Skuodo pakilo aukščiausiai iš lietuvių ir užėmė šeštą vietą. Bet pati sportininkė į Šveicariją keliavo neslėpdama ryžto pelnyti pirmą aukščiausio rango varžybų medalį savo karjeroje.

Z. Sendriūtei šiemet nepavyko ir pagerinti prieš metus nustatyto asmeninio rekordo – 65,97 m.

„Sezonas nebuvo toks, kokio laukiau aš ir treneriai. Buvo tikslas Europos čempionate užlipti ant podiumo, atrodo, viskas ir klostėsi palankiai. Bet tokiose varžybose būna daug streso, nervų – šiek tiek perdegiau. Taip pat norėjau peržengti užburtą 66 metrų ribą, tačiau pritrūko kelių centimetrų.

Tikiuosi, padarysiu tai kitais metais ir užimsiu kuo aukštesnę vietą pasaulio čempionate. Norėčiau pagerinti savo techniką, greitį ir psichologines savybes – sustiprinti save ne tik sporte, bet ir gyvenime“, – kalbėjo trenerio Aloyzo Jasmanto auklėtinė.

Dar sunkesni nei disko metimo sektoriuje išbandymai Z. Sendriūtei šiemet teko už stadiono ribų – gegužę ji vairuodama automobilį partrenkė ir mirtinai sužalojo dviračiu į kelią išvažiavusią mažametę mergaitę.

Prisiminti šio sukrėtimo sportininkė nenorėjo.

„Čia nekomentuoju, atsiprašau“, – nukirto disko metikė.

V. Alekna – nepakeičiamas, A. Gudžius tikisi tokiu tapti

A. Gudžiaus pergalė geriausio lengvaatlečio rinkimuose buvo įtikinamesnė, nes dideliais žygiais šiemet negalėjo pasigirti nė vienas iš jo kolegų.

Antrą vietą užėmė Justinas Beržanskis, kuris Europos komandiniame čempionate laimėjo 3000 m kliūtinio bėgimo rungtį, o Ciuriche buvo 26-as. Trečias balsavime liko Tomas Vitonis, Europos čempionate šuolių į tolį rungtyje užėmęs 16 vietą, o komandinėse pirmenybėse – antrą.

„Linkiu sau ir kitiems pasitempti, nes sezonas parodė, kad reikia tai padaryti. Būtų gerai, kad dėl šio titulo aršiai kovotų aukštesnes vietas užėmę sportininkai“, – neslėpė A. Gudžius.

Pats 23-ejų disko metikas Europos čempionate buvo 10-as.

„Šio sezono asmeninis rezultatas – tikrai neblogas, bet pasirodymas Europos čempionate – blogiau nei pusėtinas. Planai buvo kitokie, padariau viską ne taip, kaip turėjau. Net nežinau, kas tiksliai pakišo koją“, – svarstė trenerio Vaclovo Kidyko auklėtinis.

Prieš metus dar jaunimo pirmenybėse medalius raškęs lengvaatletis geriausiųjų rinkimuose nusileido tik Virgilijui Aleknai.

Pastarasis šiemet prizą jau atsiėmė už viso gyvenimo nuopelnus – po nesėkmingo pasirodymo Europos čempionate tituluočiausias visų laikų Lietuvos lengvaatletis nusprendė baigti karjerą sporte.

Ar A. Gudžius nejaučia įpėdinio naštos?

„Ne. Aš stengiuosi lygiuotis į Virgį, o ne jį pakeisti. Kaip tu jį pakeisi? Jis turėjo savo kelią, savo pasiekimus, o man reikia siekti savųjų. Tikiuosi, baigsiu karjerą taip pat pakiliai kaip ir Alekna, ir kažko kito visi irgi klaus, ar būsi toks kaip Gudžius. Bet Gudžius yra vienas, ir Alekna buvo vienas toks“, – samprotavo disko metikas.

Geriausia Lietuvos lengvosios atletikos kylančia žvaigžde buvo pripažinta JAV studijuojanti šuolininkė į tolį Jogailė Petrokaitė, o treneriu – V. Kidykas.

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)